Redactie 238 0
Hoewel het originele Four Thirds-systeem, gelanceerd in 2002, aangeprezen werd als open standaard, zijn de bedenkers met het nieuwe Micro Four Thirds een stuk terughoudender geworden wat samenwerking betreft.

Met de introductie van het Micro Four Thirds-systeem door Olympus en Panasonic lijken de deuren voor andere fabrikanten niet langer open te staan. ‘We zijn niet van plan het Micro Four Thirds-systeem zomaar als open standaard vrij te geven. Als een fabrikant interesse toont zal in overleg met de huidige supporters van de standaard beslist worden of de nieuwe fabrikant een waardevolle bijdrage kan leveren aan het systeem.’ Laat een woordvoerder van Olympus weten tegenover The British Journal of Photography.

Het originele Four Thirds-systeem werd in 2002 door Olympus en Kodak als open standaard gepresenteerd, met de bedoeling zoveel mogelijk steun van andere fabrikanten te verzamelen. Leica en Panasonic gingen de uitdaging aan en brachten enkele Four Thirds camera’s en objectieven op de markt. Van de objectievenfabrikanten schaarde verder alleen Sigma zich bij de ondersteunende partijen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie