Redactie 225 0
Vandaag presenteerde Canon haar

Tijdens de persbijeenkomst vandaag in Amsterdam, liet Hans Smittenaar, Marketing Director van Canon Nederland een aantal indirecte opmerkingen vallen over een ‘langverwachte opvolger’. Volgens Smittenaar moeten we nog ‘even’ geduld hebben, maar de camera zou nog dit jaar aangekondigd worden. Wellicht is er een kans dat Canon het grote nieuws bewaard voor de Photokina-fotobeurs, welke eind september van start gaat. Al worden traditiegetrouw producten meestal al voor de beurs aangekondigd.  Een ander populair moment voor productaankondigingen is de PMA-fotobeurs in Las Vegas, maar deze vindt pas maart volgend jaar plaats.

De populaire EOS 5D is inmiddels ruim drie jaar op de markt en al lang doen geruchten over een opvolger de ronde. Tijdens de voorjaarspresentatie een half jaar geleden (introductie EOS 450D), waren de verwachtingen al hoog gespannen. Een 5D opvolger bleef uit, al hintte Canon toen dat ze twee grote productaankondigingen doen per jaar.

Nieuwe CMOS-fabriek
Ook liet de camerafabrikant in de presentatie weten dat er 300 miljoen euro geïnvesteerd wordt in een nieuwe fabriek voor de productie van CMOS-sensoren. Canon gebruikt dit type sensor in al haar spiegelreflexen.

Lees ook: Preview Canon EOS 50D

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie