Nikon, Sony, Scenera en meer gaan smartcamera-alliantie NICE aan

Redactie DIGIFO... 376 0
Nikon is een samenwerking aangegaan met ondermeer Sony, Foxconn, Scenera en Wistro om een platform voor smartcamera’s op te richten: Network of Intelligent Camera Ecosystem (NICE). Het platform moet standaardisering bieden voor camera’s met slimme IoT-functies.

Met NICE willen de diverse deelnemers een platform ontwikkelen waarmee het mogelijk wordt dat de smart camera’s van genoemde merken naadloos met elkaar samenwerken. Voor eindgebruikers betekent dat eenzelfde ervaring en gebruiksgemak ontstaat, ongeacht welk merk camera je gebruikt.

De aanzet tot de alliantie is gegeven door Scenera, een startup wiens slimme beeldtechnologie de kern vormt van het NICE-platform.

NICE

Camera’s die compatible zijn met het NICE-platform kunnen informatie uit beelden halen wat, volgens de website van NICE, met reguliere camera’s niet mogelijk is. Je moet dan denken aan RGB- en IR-frames, audio en metadata. De verzamelde data kan vervolgens gebruikt en verwerkt worden voor gezichtsdetectie en AI-analyse. Ook moet het mogelijk zijn contextuele data te verzamelen afhankelijk van de applicatie die gebruikt wordt.

Hoewel de alliantie een roadmap op hun site heeft geplaatst, wordt niet aangegeven wanneer we de eerste camera’s kunnen verwachten die compatible zijn met het NICE-platform. Verder wordt aangegeven dat NICE een open-alliantie structuur kent. Dat betekent dat elke geïnteresseerde partij zich bij de alliantie kan aansluiten.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie