Nikon power zoom: NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR

Redactie DIGIFOTO Pro 2087

Nikon met power zoom voor de Z-serie: het ultragroothoekzoomobjectief NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR. Dit DX-formaat objectief met power zoom-functie is compact, uitgebalanceerd, geoptimaliseerd voor video en fantastisch om creatieve snapshots mee te maken. Dankzij het veelzijdige zoombereik is dit objectief perfect voor gebruikers van een DX-camera die een licht zoomobjectief zoeken dat compact genoeg is om mee te vloggen.

Nikon's eerste objectief met power zoom voor de Z-serie: het ultragroothoekzoomobjectief NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR. Dit DX-formaat objectief met power zoom-functie is compact, uitgebalanceerd, geoptimaliseerd voor video en geschikt om creatieve snapshots mee te maken. Dankzij het veelzijdige zoombereik is dit objectief perfect voor gebruikers van een DX-camera die een licht zoomobjectief zoeken dat compact genoeg is om mee te vloggen.

Groothoek met powerzoom

Dit objectief met power zoom en groothoek-brandpuntsbereik van 12-28 mm is perfect voor vloggers, video- en fotografen die het hele onderwerp of zichzelf helemaal in het beeld willen brengen. Met de power zoom-functie kun je de zoom op afstand bedienen, wat ideaal is voor mensen die hun eigen vlogs filmen of een gimbal gebruiken om video's te maken. Gebruikers hoeven het objectief niet aan te raken bij het zoomen en ze kunnen kiezen uit 11 verschillende zoomsnelheden voor meer creatieve vrijheid, van een sfeer creëren met een trage zoom tot snel inzoomen op iemands reactie.

Dit reisvriendelijke objectief weegt slechts 205 gram, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen en het licht genoeg is voor de meeste gimbals. De objectiefcilinder wordt niet langer of korter bij het scherpstellen of zoomen, waardoor een optimale balans mogelijk is bij opnamen uit de hand, en je hoeft de gimbal niet bij te stellen na het zoomen. Vibratiereductie in het objectief zorgt voor heldere en scherpe opnamen, of je nu wandelt en praat terwijl je filmt of pant uit de hand. Een kortste scherpstelafstand van slechts 0,19 m levert haarscherpe resultaten wanneer je een onderwerp van dichtbij fotografeert: perfect voor creatieve groothoekopnamen!

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe: "Ons nieuwe DX-ultragroothoekobjectief biedt beginnende vloggers en videografen een geweldige kans om hun visie te verbreden en in te zoomen op nieuwe hoeken. Met de power zoom kun je makkelijk opnamen onderweg kadreren, en het is een uitstekende manier om te experimenteren met creatieve zoomtechnieken in je filmopnamen."

Lees ook: meer artikelen over Nikon-apparatuur

Overzicht van belangrijkste kenmerken van de Nikon power zoom

  • Dynamisch brandpuntsbereik van 12-28 mm: dekt een ultragroothoek tot een grote beeldhoek. Geweldig voor het vastleggen van weidse ultragroothoekbeelden die het publiek naar zich toe trekken, of voor het creëren van een gevoel van ruimte bij opnamen in krappe binnenomgevingen.
  • Power zoom: dekt het hele bereik van 12-28 mm in een vloeiende 36 seconden of hetzelfde bereik in iets meer dan een halve seconde! 11 verschillende instellingen bieden een precieze controle over de zoomsnelheid.
  • Zoomen zonder het objectief aan te raken: bestuur de zoom met toewijsbare cameraknoppen op afstand via de Nikon ML-L7 afstandsbediening of met de SnapBridge-app op je smartphone. 
  • Scherpe close-ups: met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,19 m krijg je haarscherpe resultaten. 
  • Superlichtgewicht: met een gewicht van slechts 205 gram is dit objectief gemakkelijk mee te nemen en licht genoeg voor de meeste gimbals.
  • Goed uitgebalanceerd: een intern zoom- en scherpstelmechanisme zorgt ervoor dat de objectiefcilinder niet beweegt en dat het zwaartepunt van het objectief stabiel blijft, voor een optimale balans bij opnamen uit de hand of bij gebruik van een gimbal. 
  • Zeer stabiel: tot 4,5 stops vibratiereductie in het objectief zorgen voor heldere en scherpe opnamen. 
  • Geluidloze instelring: de klikloze, aanpasbare instelring is fantastisch voor video-opnamen. Je kunt het gebruiken om vloeiende diafragmaovergangen te creëren, om de ISO-waarde bij te stellen en meer. 
  • Beschermd: de objectiefcilinder en alle bewegende onderdelen zijn afgedicht en zorgen voor bescherming tegen stof en waterdruppels.
  • Geschikt voor filters: het objectief is compatibel met filters van 67 mm. De filters kunnen worden gebruikt en verwisseld, zolang de zonnekap nog op het objectief is bevestigd. 
Nikon power zoom: NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR

Beschikbaarheid en prijs NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR

De Nikon power zoom NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR is sinds eind mei verkrijgbaar. Het objectief heeft een adviesprijs van € 429,-.

Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie