Bedien je camera met je smartphone of tablet

Nikon komt met verbeterde versie van de app SnapBridge

Renzo Gerritsen 1055 0
SnapBridge is de officiële app van Nikon waarmee gebruikers beelden kunnen delen en bepaalde Nikon-camera's vanaf een smartphone of tablet kunnen bedienen. De app is al een tijd lang beschikbaar, maar Nikon heeft zojuist een vernieuwde versie van de app uitgebracht

De vernieuwde versie heeft een aantal nieuwe functies waaronder volledig handmatige bediening en een vernieuwde gebruikersinterface. Dat was namelijk de voornaamste klacht die Nikon-gebruikers hadden. Nikon luisterde naar de feedback die het van zijn gebruikers kreeg over de eerdere versies van de app en heeft SnapBridge dan ook een opknapbeurt gegeven.

Het ontwerp en de menustructuur zijn herzien en de app heeft een aantal instructies voor elk type camera om ervoor te zorgen dat fotografen het eenvoudig vinden om de interface in te stellen en te gebruiken. Ook kan je nu tot 5 verschillende camera's registreren zodat je eenvoudig tussen meerdere camera's kunt schakelen. Een nieuwe energiebesparingsmodus regelt de hoeveelheid stroom die door de app wordt gebruikt waardoor je smartphone of tablet langer blijft werken.

 

 

Met geselecteerde Nikon-camera's kunnen DSLR's nu volledig worden bediend voor fotografie op afstand. Het Live View-display wordt teruggezonden naar het apparaat,waarop je SnapBridge gebruikt met de mogelijkheid om instellingen aan te passen. Het is nu mogelijk om de cameramodus te wijzigen (Program, Sluitertijdvoorkeuze, Diafragmavoorkeuze en Handmatig), terwijl je ook verschillende opname-instellingen aanpast. Deze nieuwe volledig handmatige bediening van Nikon-camera's is tot nu toe beschikbaar voor de Nikon D850, D500, D7500 en D5600.

De app SnapBridge is beschikbaar voor Android en iOS

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo