Nikon D7200: niet splinternieuw maar nog lang niet verouderd

Nikon D7200: niet splinternieuw maar nog lang niet verouderd

Redactie DIGIFO... 3299 2
Hoewel er sinds maart 2015 nog drie andere Nikon DSLR's zijn geïntroduceerd, is de D7200 de meest recente spiegelreflex die voor een breder publiek bedoeld is. Wat valt er nu, zo'n anderhalf jaar later nog over de camera te zeggen?

Om te beginnen dat de D7200 nog steeds een hele goede camera is die alleen voorbijgestreefd is door professionele modellen. Hij beschikt namelijk over een 24 megapixel APS-C formaat CMOS-sensor en de EXPEED 4 beeldprocessor. Het is daarmee een van de paradepaardjes van de DX-serie van Nikon.

Ten opzichte van de voorganger, de D7100, zijn er een aantal verbeteringen te vinden bij de D7200. Een ISO-gevoeligheid die kan worden ingesteld tot een extreme waarde van 102.400 maakt het mogelijk om professionele foto's in de beroerdste lichtomstandigheden te maken. Ook kan de D7200 drie seconden lang zes foto's per seconde maken. Het plaatje wordt compleet gemaakt met wifi en NFC voor het snel en simpel overzetten van beeldmateriaal.Nikon D7200

 

Video

Natuurlijk is dat lang niet alles, omdat deze Nikon spiegelreflex ook is geoptimaliseerd voor het maken van mooie video-opnames, zoals te zien is in deze prachtige video van Argentinië, geheel geschoten op een D7200.

Wat nog wel de moeite van het noemen waard is, zijn de programmeerbare knoppen en de mogelijkheid instellingen op te slaan, omdat deze DSLR hierdoor gebruiksvriendelijker is dan de recentere D500.

Het mag dus duidelijk zijn dat de D7200 spiegelreflexcamera nog lang niet uitgespeeld is. Voor de gevorderde fotograaf die een upgrade wil, is het een serieuze kandidaat, vooral bij een voorkeur voor het merk Nikon.CameraNu

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van W

En de D7100, die is toch ook gewoon nog goed/niet verouderd?

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Ja, dat is ook nog steeds een erg goede camera waar je bijzonder mooie foto's mee kan maken. Een beetje fotograaf kan daar ook nog jaren mee vooruit.