Nieuws van Fujifilm: de X-E3

Nieuws van Fujifilm: de X-E3

Jasper van Bladel 879 0
Fujifilm komt met de Fujifilm X-E3, een camera die in de traditie van Fujifilm een retrojas heeft, maar binnenin bijzonder modern van karakter is. De opvolger van de X-E2 onderscheidt zich met een nieuw en strakgetrokken design, een vernieuwde ergonomie en betere trackingmogelijkheden.

Fujifilm kondigt deze camera aan als een ‘premium rangefinder’, daarmee wijzend naar het meetzoeker-karakter van de camera. De zoeker zit links op de camera en daarmee staat de X-E3 net als zijn voorganger in lijn met bijvoorbeeld de X-Pro2 van Fujifilm. De fabrikant zegt dan ook dat deze nieuwe camera gezien kan worden als het kleine broertje of zusje van de X-Pro2, net zoals de X-T20 het kleine broertje of zusje is van de X-T2.

Wat is nieuw? Allereerst het design, want dat is tegenover de X-E2 helemaal op de schop gegaan. Zo is de grip bijvoorbeeld aanzienlijk groter en zitten er geen knoppen meer achter je duim verstopt. Het touchpad met de knoppen in noord, oost, zuid en westelijke richting heeft plaats moeten maken en de functionaliteiten van dat pad zijn nu ondergebracht in het touchscreen en te bereiken door te swipen in een bepaalde richting. Met dat touchscreen kun je nu ook scherpstellen en fotograferen en ook kun je bij het bekijken van je gemaakte foto’s naar links en naar rechts swipen om te wisselen van foto.  

De X-E3 beschikt over een 24,3 Megapixel APS-C X-TransTM CMOS III sensor en de X-Processor Pro beeldverwerkingsprocessor. Tezamen dragen zij zorg voor een uitzonderlijk goede beeldkwaliteit en doordat de beeldprocessor die schuilgaat in de X-E3 aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger kent de camera een zeer snelle responstijd.

Autofocus

Een belangrijke verbetering is te vinden op het vlak van autofocus en tracking van bewegende onderwerpen. Het autofocusalgoritme is vernieuwd en is in staat om twee keer sneller berekeningen te maken, zodat snel bewegende onderwerpen beter in focus gehouden kunnen worden. Ook is het nu mogelijk om kleinere onderwerpen dan voorheen te volgen.

Delen

De X-E3 is ook de eerste camera uit de X-serie die beschikt over Bluetooth, waarmee eenvoudig een verbinding tussen camera en smartphone opgezet kan worden voor het delen van foto’s. Voor het daadwerkelijk overzetten van de foto’s gebruik je overigens wel een wifi-verbinding.

4K

De X-E3 kan zowel filmen in Full HD, als in 4K, waarbij je gebruik kunt maken van de verschillende filmsimulaties die we van Fujifilm kennen. Via de HDMI-uitgang kunnen opnames worden weggeschreven naar een externe recorder. Een externe microfoon gebruiken kan ook.

De Fujifilm X-E3 is vanaf eind september beschikbaar in zilver en zwart.

Adviesprijzen:       

€ 899,- (Body)
€ 1299,- (Kit met body en FUJINON XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS)

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper