Nieuwe Insta360 X4 8K 360° voor ongeëvenaarde creatieve mogelijkheden

Redactie DIGIFOTO Pro 522

Transcontinenta BV, Insta360 distributeur voor de Benelux, introduceert met trots het nieuwe en baanbrekende topmodel: de Insta360 X4. De langverwachte 8K 360°-video, plus 5,7K60fps en 4K100fps, voegen een ongeëvenaarde beeldkwaliteit toe aan de eindeloze creatieve mogelijkheden van 360°-opnamen, waaronder de mogelijkheid van "Shoot first - Re-frame later", en het Invisible Selfie Stick-effect. De X4 kan ook worden gebruikt als een traditionele actiecamera, met de Single-Lens modus die nu is opgewaardeerd tot vloeiende, ultrabrede 4K60fps opnamen.

Dit hoogwaardige imaging arsenaal wordt ondersteund door een krachtige 5 nm AI-chip, een slim besturingssysteem met functies als Stem en Gebaren Controle en sterk verbeterde accuprestaties met een looptijd van 135 minuten. Dankzij een groot aantal AI-gestuurde opname- en bewerkingsfuncties kun je eenvoudig unieke, creatieve opnamen maken en delen. De nieuwe, verwijderbare lensbescherming voor de X4 zal ook een zeer welkome aanvulling zijn en zorgt voor handige, degelijke bescherming en een stukje gemoedsrust. 

Dit alles in een robuust apparaat van zakformaat maakt de X4 het nieuwe, essentiële gereedschap voor liefhebbers van actie, gelegenheid content creators en professionals.

"8K 360° video zal alles veranderen voor contentmakers, omdat herkaderde videobeelden nu kunnen wedijveren met beelden die met gewone camera's  gemaakt zijn. Maar de X4 draait niet alleen om beeldkwaliteit, het is ontworpen om de meest robuuste, gebruiksvriendelijke 360°-camera ooit te zijn, ongeacht je ervaring. Dit idee lag ten grondslag aan veel van de veranderingen die we hebben doorgevoerd," legt JK Liu, oprichter van Insta360, uit.

 

 

Ongelooflijke weergave in 8K en hoge resolutie slow motion

Het is eindelijk zover! 8K30fps is de hoogste resolutie ooit voor een 360° action cam, en het ziet er ongelooflijk uit! Met 360°-video kunnen creators na het filmen een willekeurige kijkhoek en richting kiezen (bekend als reframen), alsof ze teruggaan in de tijd en de camera opnieuw richten! Dit maakt de 8K-resolutie van de X4 tot een echte game-changer, omdat het beeldmateriaal ongelooflijk gedetailleerd en scherp blijft, zelfs na reframing -perfect als zelfstandige clips van hoge kwaliteit of voor naadloze integratie in elke montage. En daar houden de upgrades niet op. Voor actiefoto's of slow motion zijn er nu 60 fps 360°-video's beschikbaar op 5,7K voor vloeiendere, scherpere beelden. Er is ook een nieuwe 4K100fps instelling voor glorieuze, filmische opnamen met 4x slow-motion.

Wat de resolutie of framesnelheid ook is, 360° filmen met de X4 biedt unieke voordelen zoals het Invisible Selfie Stick-effect, waarmee je onmogelijke weergaven in derde persoon creëert die eruit zien alsof ze zijn opgenomen met een drone of met een persoonlijke cameraploeg! Dat geldt ook voor foto's: de Insta360 X4 kan 72MP 360°-foto's maken, nu zelfs met ingebouwde AI-denoising. Met de Me Mode kan de X4 zelfs automatisch het onderwerp in de foto kaderen, terwijl de selfie stick onzichtbaar blijft. Nu met maar liefst 4K30fps (in plaats van 1080p met X3) of 2,7K120fps, dat betekent kant-en-klare platte videoclips zonder herkaderen!

Twee camera's in één

De Insta 360 X4 is zowel een 360° camera, als een "gewone" ultragroothoek action cam. Als je precies weet wat je wilt gaan filmen, zoals een first-person POV vanuit een positie op de borst, dan schakel je eenvoudig over naar de Single-Lens modus voor een meeslepende groothoekvideo. Voor de Insta360 X4 is dit verbeterd met supervloeiende 4K60fps en een ultrabreed beeld van 170° met MaxView bij een verbeterde resolutie van 4K30fps.

De Insta360 X4 is een echte actiespecialist!

De Insta360 X4 is niet alleen bestand tegen het ruwe avontuur, het omarmt het zelfs!
Wat vind je hiervan?

·Verwijderbare lensbescherming
Een belangrijke upgrade voor de X4. Gemakkelijk aan te brengen en in een handomdraai te verwijderen. Er zijn twee opties: de standaard lensbescherming (gratis bij de camera) of de premium lensbescherming, gemaakt van extra sterk, krasbestendig, gehard glas voor een robuuste bescherming.

·2,5" Corning® Gorilla Glass®-touchscreen
Groter, steviger en supergevoelig voor outdoor gebruik.

·FlowState stabilisatie & 360° Horizon Lock
De X4 levert vloeiende, horizontale opnamen, hoe intens de actie ook is.

·Accu looptijd van 135 minuten bij 5,7K 30fps
Een enorme nieuwe batterij van 2290 mAh biedt een werkelijk indrukwekkende 67% langere looptijd dan de X3!

·Echt waterdicht
Neem de X4 direct uit de verpakking mee tot een diepte van 10 meter, of probeer de Invisible Dive Case voor naadloze 360° onderwateropnamen tot 50 meter diepte.

·Bestand tegen koud weer
De Insta360 X4 kan temperaturen tot -4ºF (-20ºC) probleemloos aan.

Kom makkelijk tot creativiteit

Waar je ook mee bezig bent, met de Insta360 X4 is het eenvoudiger dan ooit om fantastische opnamen te maken! Is de camera buiten bereik gemonteerd? Geen probleem! Gebruik handgebaren om opnamen te starten/stoppen of een foto te maken (bekend als Gesture Control), of gebruik spraakopdrachten dankzij Voice Control 2.0.

Met Timed Capture kun je plannen dat de X4 automatisch wordt ingeschakeld, start met opnemen, en uitgeschakeld. Perfect om een zonsopgang vast te leggen zonder wakker te hoeven worden! 

De creatieve opnamemodi van de X4 hebben ook een aantal belangrijke verbeteringen ondergaan:

·Bullet Time - de kenmerkende Matrix-achtige slow-mo opname, nu tot 5,7K120fps of 3K240fps.

·8K TimeShift - een mind-bending hyperlapse in sensationele 8K-resolutie.

·11K Timelapse - zie de tijd vliegen en leg de magie tussen de momenten vast

Andere leuke functies die je met X4 kunt uitproberen zijn onder andere het Motion ND-effect, waarmee je filmische bewegingsonscherpte kunt toevoegen zonder een fysiek ND-filter. Voor hardlopers en wielrenners kun je proberen om gegevens zoals GPS, snelheid en vermogen van je Garmin-toestel of Apple Watch in je video te laten overlappen, met een keuze uit interactieve stats-dashboards (in te voegen via de Insta360 app).

Slimme, AI-gestuurde videobewerking

De Insta360-bewerkingssuite heeft opties voor makers van alle niveaus, van zorgeloze AI-bewerkingen met één klik, tot volledig aangepaste handmatige bewerkingen. 

Reframen in de Insta360 app heeft twee verbeterde opties. Met Quick Edit (voorheen bekend als Snap Wizard) beweeg je gewoon je telefoon of gebruik je de virtuele joystick om de camera te richten. Het bewerken van je 360° video is nu makkelijker dan het spelen van een videogame en net zo leuk! De opnieuw uitgekaderde clips worden onmiddellijk opgeslagen en zijn klaar om te delen! 

Voor een volledig handsfree aanpak, probeer AI Edit. Het algoritme van Insta360 regelt het hele reframing proces nu nog sneller en met verbeterde onderwerpdetectie. De Insta360 app heeft ook Shot Lab, waar makers meer dan 30 viral-waardige effecten kunnen vinden die in een paar tikken bewerkt kunnen worden.

Voor ontwerpers die de voorkeur geven aan een desktop workflow, is de onlangs bijgewerkte Insta360 Studio een zeer flexibele bewerkingstool voor zeer gave, kant-en-klare bewerkingen met maximale resolutie, compatibel met zowel 360° als gewoon 180° beelden. Zowel de mobiele app als de desktopsoftware zijn gratis te gebruiken, een abonnement is niet nodig! Daarnaast heeft Insta360 zeer recent Insta360 Reframe gelanceerd, hun eigen plug-in voor Adobe Premiere Pro! Iedereen kan nu 360°-bestanden, die gemaakt zijn met de X4, direct in Premiere Pro herkaderen voor een soepelere workflow met minimale export en maximale beeldkwaliteit.

Beschikbaarheid en prijzen

De Insta360 X4 is in de Benelux verkrijgbaar bij de erkende Insta360 dealers vanaf 16 april 2024 voor een adviesverkoopprijs van € 559,99. De Insta360 X4 Adventure Bundle en de Motorcycle Bundle zullen binnenkort verkrijgbaar zijn voor respectievelijk € 629,99 en € 639,99. 

Over Insta360

Insta360 maakt gedurfde innovatieve producten waarmee mensen hun leven kunnen vastleggen en delen. Met een "Think bold"-mentaliteit verlegt Insta360 de grenzen van actiecamera's, 360 VR-camera's en traditionele fotografische oplossingen. Aangedreven door AI zorgt de videobewerkingssoftware van Insta360 voor een revolutie in de manier waarop beeldmakers boeiende content kunnen maken. Insta360 is toegewijd aan het helpen van een nieuwe generatie atleten, creatievelingen, avontuurlijke reizigers en professionals om hun ideeën tot leven te brengen.

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie