Snel updaten!

Nieuwe firmware voor de Olympus OM-D E-M1 Mark II & E-M1X

Siem van Woerkom 485 0
Olympus heeft nieuwe firmware updates aangekondigd voor hun flagship modellen.

Olympus firmware updates

Olympus heeft zojuist hun firmware versie 3.0 voor de OM-D E-M1 Mark II en versie 1.1 voor de OM-D E-M1X. Ook heeft het bedrijf zijn Olympus workspace software een update gegeven naar versie 1.1. Alle bovengenoemde updates zullen gratis aangeboden worden en zijn te downloaden op de support pagina van Olympus. 

Er komen behoorlijk wat veranderingen naar de twee camera's. Zo zal de E-M1 Mark II een dramatische verbetering zien in autofocus prestaties. Zo veel zelfs dat het richting de prestaties zal lopen van de E-M1X. Ook voegt het een nieuwe functie toe aan AF Target, namelijk een groep van 25 punten en word het mogelijk om je continuous focus op center priority in te stellen. Ook zal low-light autofocus verbeteren en ziet een verhoging tot -6 EV. 

Wat voor veel mensen ook een fijne extra zal zijn is de nieuwe anti-flicker mode voor de EVF. Daarnaast geeft Olympus aan dat lage ISO beelden (100 ISO) nog fijner zal zijn door een nieuwe verwerkingstechniek. De E-M1 Mark II en E-M1X zullen ook nieuwe functies krijgen in de vernieuwde Olympus Workspace.

De firmware updates zijn te downloaden op de Olympus Support Page

Torture test

De body van de E-M1X is verschrikkelijk stevig. Naast het feit dat hij volledig weathersealed is, kan je ook schieten in omgevingen waarin veel stof is, en zelfs in vriestemperaturen. Iets wat getest wordt in de video hieronder waarin de camera ongelofelijk te verduren krijgt. Kijken op eigen risico! 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem