Kleuren zoals een mens ze zien

Nieuwe 100MP achterwand en feature-updates voor Phase One XF-camera’s

Redactie DIGIFO... 708 0
Phase One heeft zojuist een bekendgemaakt met een nieuwe achterwand te komen en een nieuwe feature-update voor hun XF-camera’s beschikbaar te maken. De nieuwe achterwand moet kleuren leveren zoals mensen ze daadwerkelijk zien en door de feature update krijgen XF-camera’s verschillende nieuwe mogelijkheden zoals Focus Nudge en de Focus Trim Tool.

De nieuwe digitale achterwand, de Phase One IQ3 100MP Trichromatic Digital Back, beschikt over een nieuwe CMOS-sensor die kleuren vastlegt zoals ze door het menselijk oog worden waargenomen. De sensor is door Phase One ontwikkeld in samenwerking met Sony en beschikt over een nieuwe Bayer kleurenfilter die kleuren mooier moet weergeven dan ooit tevoren.Phase One

Feature Update 4

Ook komt Phase One met een grote feature update die elke Phase One XF-camera een aantal indrukwekkende nieuwe mogelijkheden moet bieden. Zo wordt het na het installeren van de update mogelijk om ‘autofocus & recompose’ toe te passen, kan elke draaiknop op de camera gebruikt worden voor minuscule aanpassingen aan de scherpstelafstand en beschikt de camera na het installeren over een automatische ‘focus stack calculator’ zodat je makkelijker dan ooit haarscherpe foto’s kan maken.

Prijs en beschikbaarheid

De  nieuwe update is gratis te downloaden voor iedereen die al in bezit is van een Phase One XF-camera en is vanaf vandaag te krijgen. De Phase One IQ3 100MP Trichromatic Digital Back is ook vanaf vandaag te krijgen en heeft een adviesprijs van $ 44.990,-. De adviesprijs in euro’s is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Phase One.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie