Neurapix SmartPresets nu beschikbaar in zwart-wit

Redactie DIGIFOTO Pro 446

Het Duitse fotografiebedrijf Neurapix heeft een nieuwe functie uitgebracht: SmartPresets kunnen nu worden gemaakt en gebruikt in zwart-wit (Z/W) voor AI-ondersteunde beeldbewerking. Dit biedt fotografen de mogelijkheid om hun klanten complete shoots aan te bieden in hun eigen zwart-wit stijl.

Het gebruik van een zwart-wit SmartPreset werkt net als bij een gekleurde SmartPreset: Nadat je in het Lightroom-menu op "Foto's bewerken" hebt geklikt, wordt de zwart-witstijl eenvoudig geselecteerd en gebruikt als een normale SmartPreset. Als een fotograaf een opname aanvankelijk in kleur heeft verwerkt, kan hij deze vervolgens eenvoudig opnieuw verwerken met een zwart-wit SmartPreset (eventueel op basis van virtuele kopieën).

Het maken van een zwart-wit SmartPreset is ook eenvoudig. Bij de klassieke aanmaak van een kleuren SmartPreset (minstens 500 beelden), wordt de Z/W-stijl automatisch extra aangemaakt, op voorwaarde dat er minstens 20 bewerkte Z/W-beelden in zitten.

Wie specifiek een Z/W SmartPreset wil maken, kan de "Kickstart"-optie gebruiken om in enkele minuten een eigen look te creëren. Er hoeven slechts 20 beelden voorbeeldig te worden bewerkt. Zoals gewoonlijk kunnen fotografen gratis zoveel van hun eigen zwart-wit SmartPresets maken als ze willen.

Geen extra kosten voor Flat-rate klanten

Voor Flat-rate klanten is de nieuwe functie beschikbaar zonder extra kosten. Voor fotografen die het Pay-per-Picture-model gebruiken, blijft alles hetzelfde: het bewerken van een afbeelding kost - net als bij elke andere SmartPreset - 3 cent. Optionele functies zoals rechtzetten of bijsnijden kosten maximaal

afbeelding van emre.clipboardmedia_180402

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie