Kunst met licht

Naaktfotografie inspiratie met projectors

Siem van Woerkom 2302 0
Franse fotograaf Dani Olivier maakt prachtige abstracte werken van naakte lichamen door middel van projecties.

Projectie op lichamen

Dani Olivier is een franse fotograaf die woont en werkzaam is in Parijs. Zijn website laat experimenten met licht en modellen door de jaren heen zien. Olivier is al zo'n 8 jaar bezig met zijn werk en is in meerdere exposities en tentoonstellingen gefeatured. 

Olivier werkt met naaktmodellen en speciale projectoren om zijn eigenzinnige beelden te schieten. De techniek is niet nieuw maar wel vele malen beter uitgevoerd dan de meeste voorbeelden die we online zien van deze werkwijze. Een groot verschil is dat de fotograaf zijn projecties qua vorm ook aanpast op de vorm van de lichamen van de modellen. 

Nul nabewerking

De franse fotograaf schiet alles in studio's met modellen die volledig naakt zijn. Wat de beelden zo speciaal maakt is dat er geen enkele beeldbewerking plaats vind, zelfs niet om de exposure of contrast aan te passen. De beelden die op de website van de fotograaf te vinden zijn, zijn volledig origineel. 

De website van de fotograaf is hier te bekijken, voor meer werk is zijn instagram ook een perfecte plek om te gaan kijken! 

(Alle beelden: Dani Olivier)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem