Trainhoppers in Los Angeles

Mustsee: John Free over zijn 10-jaar durende fotoproject

Redactie DIGIFO... 1166 0
Soms maakt je drie foto's en ben je klaar met je opdracht. Soms gaat het wat anders en blijf je maar fotograferen. Toen de Amerikaanse fotograaf John Freeman in contact kwam met een 'Trainhopper', raakte hij gefascineerd door de verhalen van deze zwerver. Het resultaat: een fotoproject van 10 jaar met duizenden foto's.

In deze video praat John Free uitgebreid over zijn project 'End of the Line', waarvoor hij tien jaar lang, elke dag op zoek ging naar Railroad Tramps: zwervers die naar Los Angeles zijn gekomen door stiekem op goederetreinen mee te liften, op zoek naar een beter leven. In de video bespreekt Free een aantal foto's die hij tegenkomt en weet bij elke foto een fascinerend verhaal te vertellen.

Lees ook: Mustsee: de New York Subway in de seventies

 

John Free

John Free is een sociaal documentaire- en straatfotograaf uit Los Angeles die graag het verhaal van anderen probeert te vertellen in zijn foto's. Zijn werk is gepubliceerd in verschillende grote bladen zoals U.S. News en het Smithsonian magazine en zijn foto's zijn tentoongesteld in exposities over de hele wereld. Free is van mening dat je met fotografie een verschil kan maken in de wereld en geeft daarom veel workshops, niet alleen voor enthousiaste fotografen, maar ook voor kansarme kinderen die hij wil stimuleren om zich te verdiepen in fotografie en zo de wereld om hun heen vast te leggen.

Kijk voor meer informatie op de website van John Free.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie