Alcohol, geld en fotografie op Museumnacht 2018

Geert van der Klugt 600 0
De titel? 'Generation Wealth'. Wat-oh-wat krijgen we te zien tijdens Museumnacht 2018 in het Fotomuseum Den Haag? Juist ja: een zelfgestookte decadentie-generatie, vertoond in het holst van de nacht, door niemand minder dan Lauren Greenfield.

Aapjes kijken kan net zo goed in de dierentuin, dus bijkomstig is de kwalitatieve eigenschap die iedere kwalitatieve expositie in gemeen heeft: Lauren Greenfield's 'Generation Wealth' roept vragen op.

De foto's van deze Amerikaanse (documentaire-)fotograaf zijn om te smullen; doch dwingen zij zelfreflectie af. Jan Alleman staat vandaag de dag grijnzend, fles champagne in de hand en al, op een zoveelste Instagram-post. Maar hoe rijk ben jij echt, buiten jouw vastgelegde identiteit?

Museumnacht 2018

Voor een aantal gelukkigen is het mogelijk om met een limo - en volledig in stijl - vanaf Centraal Station naar het museum vervoerd te worden (meer informatie hierover volgt op www.museumnachtdenhaag.nl/nl). Voor de proletariërs is een normaal bezoek uiteraard een gangbaar alternatief.

Expositie 'Generation Wealth' loopt tevens voor en na Museumnacht 2018 Den Haag: van 15 september 2018 tot en met 3 februari 2019 zijn de kiekjes van Lauren Greenfield doorlopend te bewonderen. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert