Doe mee!

Mooiste iPhone-foto verkiezing

Christel de Wolff 923 0
Apple nodigt iPhone-gebruikers uit om hun beste beelden in te sturen voor een fotowedstrijd. Behoort jouw foto straks tot één van de tien mooiste foto's gemaakt met een iPhone?

Leg je DSLR of spiegelloze camera maar aan de kant, de meest gebruikte camera ter wereld is de iPhone. Fabrikant Apple wil laten zien dat de telefoon niet onder doet voor andere camera's en roept nu op om de mooiste foto's te verzamelen.

De 10 mooiste iPhone-foto's

Tussen 22 januari en 7 februari 2019 kun jij je allerbeste iPhone-foto's insturen. Daarna zal een speciale jury de tien beste foto's kiezen. De uitslag wordt spoedig bekendgemaakt, rond 26 februari. De winnende foto's zullen daarna te zien zijn op billboards in diverse steden, in Apple Stores en op het internet. 

Doe mee! 

Meedoen kan via Instagram of Twitter met de hashtag #ShotOniPhone. Ook gebruikers van Weibo kunnen meedoen met de hashtag #ShotoniPhone#. In het bijschrift moet worden vermeld met welk type iPhone de foto is gemaakt. Zorg ervoor dat je account op openbaar staat, zodat de jury jouw foto ook kan vinden! Ook kun je de foto in de hoogste resolutie op sturen naar shotoniphone@apple.com, met een bestandsnaam die als volgt is samengesteld: 'voornaam_achternaam_iphone-type'. Het maakt niet uit of de foto's direct uit de camera zijn gekomen, of zijn bewerkt met de tools in de Foto's-app van apple of met software van andere fabrikanten. Deelname staat open van 22 januari, 9:01 uur tot en met 7 februari 8:59 uur. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn. Medewerkers van Apple of hun naaste familie zijn uitgesloten van deelname.

Foto door Erdem Summak

Nederlandse iPhone fotografe in de jury

Een van de juryleden is Annet de Graaf. Als reisfotografe maakt ze voor haar werk uitsluitend gebruik van haar iPhone. Ze publiceerde twee boeken: Morning Amsterdam en het nog te verschijnen Go d'Azur, dat volledig is gemaakt met de iPhone 8 Plus. Ze maakte onder meer portretten van de Syrische balletdanser Ahmad Joudeh en de inmiddels overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. De overige juryleden zijn Austin Mann, Pete Souza, Luisa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack en Arem Duplessis.

Headerfoto links Mandy Blake, rechts Mariko Klug

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel