Verlies jezelf in kleur

Mixed Media Expositie Anne Katrine Senstad

Siem van Woerkom 390 0
Van 23 juni tot en met 22 september exposeert Noorderlicht met een uitgebreide versie van ‘Cosmosis Collages’ van Anne Katrine Senstad.

Mixed media expositie

Huis van de Fotografie gaat een nieuwe samenwerking aan met Galerie del Campo, een verrassende tentoonstellingsruimte in Wijster, Drenthe. In een verbouwde boerderij tonen Lizette Groffen en Jan den Uijl designmeubelen, keramiek en fotografie. Van 23 juni tot en met 22 september exposeert Noorderlicht er met een uitgebreide versie van ‘Cosmosis Collages’ van Anne Katrine Senstad, werk dat deels al te zien was op locatie tijdens het ‘CLASH’-weekend, in het kader van de recente Noorderlicht-expositie ‘IN VIVO tempo’. 

In het werk van de Noorse cross-media kunstenaar Anne Katrine Senstad komen fotografie, film, lichtkunst, ruimtelijk werk en land art samen. Ze is geïnteresseerd in de zintuiglijke kant van esthetiek en brengt deze samen met overkoepelende ideeën uit kunst, filosofie en maatschappij. Zij heeft vele exposities op haar naam staan, waaronder in Centre Pompidou (Parijs), de Biënnale van Venetië, Huis der Kulturen der Welt (Berlijn), Museum of Modern Art (Kiev), ISEA 2014 (Dubai). 

Cosmosis Collages


‘Cosmosis Collages’ is het meest recente fotografische werk van Senstad, gebaseerd op negentiende-eeuwse abstracte kunststromingen als suprematisme en constructivisme, die elk op eigen wijze streefden naar een hogere, utopische staat van bewustzijn. De composities van Senstad zijn nauwgezette verwijzingen naar deze stromingen en refereren aan een gevoel van één zijn met het heelal, een toestand die het sterfelijke overstijgt. 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 23 juni, om 14 uur, door Noorderlicht-directeur Kees van der Meiden. 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem