Minimalistische bergen in Fade To White

Minimalistische bergen in Fade To White

Jasper van Bladel 1307 0
Zijn deze beelden nu foto’s of juist computeranimaties? Dat is precies de vraag die de Engelse designstudio FIELD io wil oproepen. We vroegen ze om meer uitleg.

De foto’s zijn gemaakt tijdens een trip naar Zwitserland. Na een meeting kwamen we in de bergen bij Crans-Montana terecht om te klimmen en te wandelen. Grappig is dat we een paar maanden voorafgaand aan de trip gewerkt hebben met een door de computer gesimuleerd berglandschap. Tijdens die opdracht raakten we geïnteresseerd in de minimale en soms surrealistische landschappen die je soms in de Alpen vindt. Ook vinden we het interessant om te kijken hoe je deze beelden anders kunt maken dan alle andere fotografen. Je krijgt al snel een wat toeristische foto, maar wij zochten een meer surrealistische invalshoek.

Twee kanten

Normaal gezien werken we heel veel met de computer, daarom is het verfrissend om ook met fotografie te werken. Fotoprojecten kunnen veel minder gespecificeerd en stak geregisseerd zijn, veel spontaner. Tegelijkertijd is de esthetische kant van een dergelijke fotoserie exact hetzelfde als die van een groot digitaal project.

Verwarring

We vinden het mooi om te zien dat sommige kijkers niet precies kunnen ontdekken of het nu foto’s zijn of juist digitaal gemaakte beelden. In dat grijze gebied tussen abstractie en realiteit is het heel fijn werken.

 

Studio FIELD io

De studio werkt op het snijvlak van Kunst, technologie en design.

Opdrachtgevers zijn onder andere Nike, Deutsche Bank, Diesel, Maserati, AOL, The British Library en the Museum of London. Voor Deutsche Bank maakten ze een 12 meter grote installatie voor het hoofdkantoor in Hong Kong en in 2015 hielpen ze Nike bij het creeren van een huisstijl rondom het American Football.

Info: www.field.io

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper