Fall Creators Update van Windows 10 komt je creativiteit tegemoet

Met Story Remix komt Microsoft de creatieve fotograaf tegemoet

Peter Guldenpfennig 947 0
Elke harde schijf en smartphone staat vol met foto’s en video’s die weinig aandacht krijgen. Dat hoeft niet zo te zijn. Story Remix van Microsoft wil jouw ongebruikte foto- en videomateriaal nieuw leven inblazen door deze te combineren met soortgelijk materiaal van anderen om het verhaal compleet te maken.

Story Remix maakt deel uit van de Fall Creators Update die deze week beschikbaar komt voor Windows 10. De naam van de update hint er al naar: dit is een update voor creatieve geesten. Ook fotografen kunnen met de update aan de slag, waarbij vooral Story Remix eruit springt.

Microsoft Story Remix

Met Story Remix, beschikbaar voor meerdere platformen waaronder natuurlijk Windows 10, maar ook iOS en Android, kan iedereen die toegevoegd wordt aan een groep materiaal bijdragen om een geheel verhaal te vertellen. Dit kunnen foto’s of video’s zijn, maar ook 3D-modellen vanuit Remix 3D en Paint 3D. Deze laatste functie zal niet direct deze week beschikbaar zijn, maar moet volgens Microsoft wel in de komende maanden naar Windows 10 komen.

Het idee achter Story Remix is om groepen mensen samen te brengen om het gezamenlijke verhaal te vertellen van een bepaald moment. Het resultaat is een unieke film die al het gecombineerde materiaal samenbrengt waarna je deze kunt editen met behulp van de eerder genoemde 3D-modellen en diverse effecten en filters.

Hoewel Story Remix vooral interessant lijkt voor gezinnen en vriendengroepen, zien we hier wel degelijk meer in. Aangezien Story Remix onderdeel uitmaakt van de fall update van Windows 10 en een goed laat zien waar het Fluent Design System toe in staat is, denken we dat eigenlijk elke creatieve geest wel iets vindt in Story Remix.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter