Rollen omgedraaid

Met de billen bloot; fotograaf doet shoots naakt

Siem van Woerkom 903 0
Trevor Christensen heeft het niet zo op normale conventies en fotografeert zijn onderwerpen terwijl hij zelf volledig naakt is.

Naaktfotografie met een twist

'Als ik naakt ben, voelt het gewoon alsof de normale machtsverhouding tussen een fotograaf en zijn onderwerp meer op 1 lijn zit.' vertelt Trevor Christensen, een fotograaf uit Utah, USA. 'Het begon allemaal als een grap. Ik vertelde tegen een vriend van me dat het grappig zou zijn om een naaktshoot te zijn maar de rollen om te draaien. Uiteindelijk sprak ik een kennis van me die aangaf dat haar dat hilarisch leek en ze benieuwd was of het effect terug te zien zou zijn in de portretten. Dus gingen we de schaamte voorbij en was de eerste shoot een feit.'

Filosofie over naaktfotografie

Christensen noemt zich voorop een fotograaf, en geen persoon die puur een 'gimmick' uitmelkt. Hij is al vele jaren fotograaf voor meerdere mediaplatforms en legt uit dat hij dit project is gestart uit een oprechte interesse voor de verhouding van een fotograaf en zijn onderwerp.

'Ik ga altijd bedachtzaam en met subtiliteit te werk. Nadat ik dit project had aangekondigd op mijn website en Social Media kwamen er veel aanvragen binnen. Ik heb aan ieder van die geinteresseerde uitgelegd dat het zou betekenen dat ik ze volledig ontkleed zou fotograferen. Ook leg ik uit dat dit er misschien voor zou kunnen zorgen dat ze zich ongemakkelijk voelen maar het zal nooit voorkomen dat ze zich onveilig moeten voelen. Mijn doel is om een veilige omgeving en uitstraling te creëren en ervoor te zorgen dat ik een echte reactie terugkrijg in mijn foto's. Mensen mogen lachen, ze mogen ongemakkelijk zijn, ze mogen wegkijken of juist staren. Niets is verkeerd en alles mag.'

 

 

Een mooie filosofie maar er zijn ook mensen die eerder denken dat de fotograaf dit puur voor de promotie heeft opgezet, en het hem voornamelijk om de naamsbekendheid en online aandacht zou gaan. Wat is jouw mening?

Lees ook: Fotografen recreëren klassieke playboy covers

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem