Natuurfotografie liefhebbers opgelet

Marius van der Sandt Stichting organiseert bijzondere fototentoonstelling

Remco Stunnenberg 953 0
Natuurfotografie liefhebbers opgelet. Sinds 24 maart is er in Amsterdam een bijzondere fototentoonstelling, georganiseerd door de Marius van der Sandt Stichting. Tijdens deze tentoonstelling kun je genieten van werken van zowel jonge- als gevestigde natuurfotografen. De tentoonstelling duurt nog tot en met 15 april.

De Marius van der Sandt Stichting is vernoemd naar de veel te vroeg overleden Marius van der Sandt, een jonge en gedreven natuurfotograaf uit Nijmegen. Marius droomde van een toekomst als professioneel natuurfotograaf maar die droom kwam vroeg aan een eind. Op zijn twintigste verongelukte hij tijdens het parapenten (2006). 

De stichting geeft jaarlijks een beurs aan drie jonge talenten in de natuurfotografie. In de hoop ze daarmee op weg te helpen in het vak. Dat leverde door de jaren heen al prachtige foto’s op. Deze beelden zijn vanaf 24 maart te zien op een expositie in de Art Chapel in Amsterdam.

Naast de werken van de jonge fotografen (zoals Jacob Kaptein en Mart Smit) is er ook werk te zien van de begeleiders. Dat zijn gevestigde fotografen zoals Theo Bosboom en Jasper Doest. Uiteraard is er ook werk te zien van Marius zelf.

Al het tentoongestelde werk is te koop. De opbrengst wordt besteed aan de begeleiding van jonge natuurfotografen.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco