Limiteer jezelf eens

Man fotografeert 6 maanden exclusief met iPhone

Siem van Woerkom 483 0
Hoe voelt het om een half jaar enkel met je mobiel te fotograferen?

Niets anders dan een iPhone

Een koreaanse fotograaf (Noealz Photo YouTube) heeft een video online geplaatst met zijn ervaringen na een half jaar foto's te schieten enkel met een iPhone. 

'Ik wilde het in deze video hebben over fotografie met telefoontjes, met name over mijn ervaring in zes maanden met de iPhone 7 plus. Oorspronkelijk zou ik dit een jaar gaan doen, maar ik realiseerde me dat ik niet echt langer door hoefde te gaan om mijn punt over te brengen.'

De fotograaf heeft het in de video onder andere over 'gear obsession' waarin mensen altijd meer willen hebben, en hun objectieven willen upgraden en nooit tevreden zijn met wat ze hebben. Het werken met enkel een telefoon leerde hem om de kracht van eenvoud in te zien.

Anime editing

Een ander facet waardoor de Youtuber bekend is geworden de afgelopen tijd is met zijn eigen bijzondere 'anime stijl' van foto's bewerken in Adobe Lightroom. Hier zorgt hij voor een soort tekenfilm stijl van nabewerking waarbij schaduwen en highlights plus kleuren behoorlijk aangepast worden. Een voorbeeld is hieronder te zien. Meer foto's van de fotograaf zijn te vinden op zijn Instagram.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem