De Urban Photo Race

Maak tijdens de Urban Photo Race binnen een paar uur een serie perfecte foto’s van de stad

Jasper Bol 692 0
In Amsterdam en Rotterdam wordt dit jaar weer de Urban Photo Race (UPR) georganiseerd. De UPR is de ultieme uitdaging voor iedere stadsfotograaf.

Deelnemers krijgen tijdens de UPR de opdracht om een serie foto’s te maken over een thema die op de dag zelf wordt onthuld. De fotografen lopen via een aantal controlepunten een route door de stad. Binnen een bepaald tijdsbestek moeten zij foto’s maken die te maken hebben met het thema. Aan het einde van het evenement leveren de fotografen voor elk thema een serie foto's in. 

Nieuw

Nieuw dit jaar is de nachteditie van het evenement die in Amsterdam wordt gehouden. De nachteditie is een korte versie van de dageditie en wordt gehouden op 21 april van 18.00 tot 24.00 uur in Amsterdam. Tijdens dit evenement ontvangen de fotografen drie thema’s die voor middernacht uitgewerkt moeten worden.

Prijzen

De winnaars maken kans op een aantal prijzen die door hoofdsponsorsen SIGMA en Kamera-Express mogelijk worden gemaakt. Dat loopt uiteen van objectieven tot een hele fotografie-uitrusting.

Wereldwijd

Er worden wereldwijd veel verschillende foto-marathons gehouden. Stichting Urban Photo Race heeft het concept in de afgelopen jaren op een eigen manier toegepast in Nederland waardoor een uniek evenement is ontstaan. Het doel van de stichting is helder: het promoten en creëren van een gemeenschap rondom straatfotografie en om werkgebied van de stedelijke fotografie uit te breiden naar andere steden over de hele wereld.

Data en registratie:

Amsterdam (nacht) - 21 april 2018:

Amsterdam (overdag) - 16 juni 2018 

Rotterdam - 12 mei 2018

 

Wat staat je te wachten?

Wat staat je als deelnemer aan deze fotorace te wachten? Lees het in deze column. 

 

afbeelding van Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper