Maak kennis met de Rylo 360°-camera

Redactie DIGIFO... 899 0
Vorig jaar debuteerde de Rylo 360°-camera. Deze smartphonecamera biedt je samen met de app slimme edit-opties om je smartphonefoto’s en -video’s naar een hoger niveau te tillen.

Jammer was dat de camera enkel voor iPhone geschikt was. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen en kunnen nu ook Android-gebruikers aan de slag met de slimme camera. De Rylo 360°-camera is voorzien van twee 208°-lenzen, ondersteunt het filmen in 4K en kent ook interne stabilisatie.

Slimme app

Het is echter de software in de vorm van de app die het meeste werk verzet. Je video’s kun je hiermee achteraf editen en als het ware regisseren. Zo is het mogelijk om bepaalde punten in de video te selecteren waarop een focus moet komen te liggen, of objecten te markeren voor tracking. Als de video naar wens is, kun je de video exporteren om deze bijvoorbeeld te delen.

Rylo voor android

Zoals gezegd is de camera zowel beschikbaar voor iPhone- als Android-fotografen. Wil je de camera gebruiken in combinatie met Android, dan is het wel zaak om op te letten bij aanschaf. Zo worden enkel toestellen vanaf Android 6.0 of nieuwer ondersteund. Bovendien moet je toestel redelijk zware bewerkingen aankunnen waardoor je voornamelijk bent aangewezen op high-end Galaxy-modellen van Samsung en soortgelijke toestellen.

De Rylo 360°-camera is nu beschikbaar voor $500,- en is te krijgen via de website van Rylo: www.rylo.com.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie