Handiger dan toetsenbord en muis

Maak je workflow vlotter met de Sensel Morph

Siem van Woerkom 461 0
De Sensel Morph is een drukgevoelig touchpad waarbij je meerdere overlays kunt wisselen voor allerlei taken.

De Sensel Morph wil je leven makkelijker maken

Wat is het precies? De Sensel Morph is een drukgevoelig touchpad met siliconenrubber overlays dat muzikanten, grafische artiesten, video en foto-editors en andere creatieven betere controle over hun werk geeft. Het ontwerp en de grote verscheidenheid aan overlays maken het iets handiger dan concurrerende producten zoals de Palette Gear en Loupedeck. 

Het heeft geen wijzerplaten, schuifregelaars of knoppen zoals het eerder genoemde Loupedeck en Palette Gear. Het is eerder een basiseenheid die lijkt op een groot trackpad, samen met uitwisselbare overlays. Gebouwd van aluminium met een duurzame kunststof drukgevoelige basis, het is ongeveer de grootte van een iPad Mini en weegt slechts 400 gram. Toch voelt het geruststellend solide en robuust genoeg om mee te werken wanneer je onderweg bent.

De Sensel Morph schittert vooral voor grafische creatievelingen en schilders. Het verandert (met de juiste overlay) onmiddellijk in een Wacom-achtige stylus, en met een paar aanpassingen aan Photoshop, kun je een fysiek penseel rechtstreeks op het basisstation gebruiken. Omdat het vormen en druk detecteert, creëert het lijnen die overeenkomen met wat iemand heeft gedaan wanneer de borstel bijvoorbeeld zijwaarts wordt gedraait. 

Druk in plaats van touchscreens

Wat cool is, is dat de Morph via druk werkt in plaats van aanraking zoals op het scherm van een smartphone. Hierdoor kan het penselen en andere objecten detecteren en niet alleen uw vinger. Het ondersteunt 16 contactpunten, heeft een resolutie van 6.500 DPI en kan krachten detecteren tussen 5 en 5.000 gram met een ongelooflijke 32.000 niveaus.

De overlays zijn natuurlijk de echte krachtpatsers in het hele verhaal. Deze zorgen ervoor dat je in Photoshop, Garage band of Premiere pro snel te werk kan gaan. De overlays zijn gemaakt van siliconenrubber, met een siliconen bovenoppervlak dat heel gemakkelijk schoon te maken is. Het installeren kan eigenlijk niet eenvoudiger; je plaatst ze gewoon op het plastic oppervlak waar ze magnetisch op hun plaats klikken. De magneetplaatsingen vertellen het systeem ook welke overlay je gebruikt. 

Voor alle informatie kan je terecht op sensel.com/pages/the-sensel-morph

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem