Wat is jouw voorkeur?

Lightroom versus Capture One

Remco Stunnenberg 2052 0
Lightroom en Photoshop zijn onder fotografen nog altijd twee zeer populaire fotobewerkingsprogramma's. Er komen echter ook steeds meer uitstekende alternatieven zoals Capture One op de markt.

Capture One is een softwaredienst gecreëerd door camerafabrikant Phase One. De geavanceerde RAW-converter heeft alle mogelijke tools voor lokale aanpassingen, HDR-opties, kleur- en belichtingscorrectie én je hebt de mogelijkheid om extra pakketten met styles aan te schaffen voor direct filtergebruik. 

Groot voordeel

Een groot voordeel aan de software is de eenvoudige werking van 'tethered shooting', waarbij je foto's direct na het fotograferen in het programma zichtbaar zijn.

Professionele gebruiker

Het programma legt de focus hiermee echt op de professionele gebruiker. Niet voor niets stappen steeds meer fotografen vandaag de dag over van Lightoom of Photoshop naar Capture One. 

Verder kijken

In bijgevoegde video gaat fotograaf Ted Forbes dieper in op de verschillen tussen Capture One en Lightroom. Een interessant document voor fotografen die verder willen kijken dan naar Photoshop of Lightroom alleen.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco