Nooit meer te kleine foto's

Let's Enhance: foto's vergroten zonder scherpte te verliezen

Mark IJsendoorn 2721 0
Dit is pas een knap kunstje. Met deze website kun je je foto’s vergroten met behoud van scherpte dankzij een neuraal netwerk.

Vergroten met scherpte

Dit is een tool waar de gemiddelde webredacteur erg blij van wordt, maar ook fotografen kunnen wel wat met deze website. Let’s Enhance geeft je namelijk de mogelijkheid om foto’s te vergroten zonder dat deze worden verpest door de welbekende jpeg-artefacten.
Let’s Enhance werkt met een neuraal netwerk dat de verloren details automatisch aanvult bij het opschalen van afbeeldingen. De resultaten zijn verbluffend. De website is bijzonder gemakkelijk in gebruik; je sleept simpelweg foto’s naar de pagina en Let’s Enhance vergroot ze automatisch 4x. Je moet wel een account aanmaken voordat je de dienst kunt gebruiken.Enhance

Oprichters

Let’s Enhance is bedacht en opgericht door onderzoekers Alex Savsunenko en Vladislav Pranskevicius, die de software in de laatste 3 maanden hebben gebouwd. De software zal continu worden verbeterd. In de toekomst willen ze aparte netwerken gebruiken voor ieder type foto. De huidige versie werkt het best met dieren en landschappen.

Kijk voor meer informatie op de website van Let's Enhance.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark