Nieuw: Lensbaby Burnside 35, voor een extra swirl in je bokeh

Lensbaby introduceert Burnside 35 objectief

Itam van Teeseling 879 0
Transcontinenta kondigt vandaag een nieuwe objectief van Lensbaby aan. Dit objectief zorgt voor een ‘swirly’, oftewel wervelige bokeh. De Burnside 35 heeft twee diafragmaringen om de bokeh en scherptediepte helemaal naar smaak in te stellen.

Lensbaby staat bekend om zijn aparte, creatief te gebruiken objectieven. Met de Burnside 35 hebben zij weer een leuk objectief toegevoegd die zich, net als de oudere Twist 60, richt op draaiende bokeh. Groot verschil is dat de Burnside 35 ook beschikbaar is voor sensoren kleiner dan full frame. APS-C en M4/3 camera’s kunnen dus ook genieten van een stukje swirl in de achtergrond. Houdt er echter wel rekening mee dat bij een kleinere sensor het effect minder groot zal zijn dan bij een full frame camera.

Twee diafragmaringen

Bijzonder aan het objectief zijn de twee diafragmaringen. Hiermee is de scherptediepte en bokeh erg precies aan te passen aan het effect dat je wil bereiken. Ook is met de tweede ring de vignettering aan te passen. De tweede ring is bedoeld om de bokeh die met de eerste diafragmaring wordt gecreëerd, te finetunen. Lensbaby zegt met de Burnside 35 het meest veelzijdige objectief tot nu toe te hebben gemaakt, onder andere vanwege de aanpasbaarheid.

Tips voor het gebruik van de Burnside 35:

- Naast de scherptediepte bepaalt de eerste diafragmaring ook de grootte van het scherptegebied. Je kan hier dus mee spelen.

- De mate van werveling wordt ook bepaald door de afstand van het onderwerp met de achtergrond. Hoe groter de afstand, hoe beter.

- Ook contrast en textuur van de achtergrond hebben invloed op de werveling. Voor het beste effect gebruik je “drukke” achtergronden van bijvoorbeeld bladeren of veel verschillende lichtbronnen (lampjes).

Kenmerken Lensbaby Burnside 35:

  • Brandpuntafstand: 35mm
  • Diafragmabereik: F/2.8-16
  • 6 multi-coated glazen lenselementen in 4 groepen
  • Filterdraad: 62mm
  • Aantal diafragma bladen: 6
  • Aantal diafragmabladen vignettering schuif : 8
  • Scherpstelling vanaf 15cm tot oneindig
  • Gewicht: 374 gram
  • Beschikbaar voor: Nikon F, Canon EF, Sony E, Sony Alpha A, Fuji X, Micro 4/3, Pentax K en Samsung NX

Advieskoopprijs: € 549,00
Beschikbaarheid: De Burnside 35 is vanaf eind februari 2018 te vinden bij de bekende fotoretailers.

Foto's gemaakt met de Lensbaby Burnside 35:

Lensbaby Burnside 35 voorbeeldfoto 1

Lensbaby Burnside 35 voorbeeldfoto 2

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam