Leica Q2 Disney “100 Years of Wonder”

Redactie DIGIFOTO Pro 799

Speciale gelimiteerde editie Leica Q2 | Disney “100 Years of Wonder” limited edition. 

Het fascinerende verhaal van een gedeelde passie voor het beste beeld

Al meer dan 100 jaar ontwerpt Leica nauwkeurige optische instrumenten die een revolutie teweeg hebben gebracht in de wereld van de beeldvorming. De perfecte keuze voor creatieve mensen, vooral zij die met beelden werken. En daarom is het de perfecte samenwerking voor Walt Disney, die 100 jaar geleden begon met zijn visie en passie voor het maken van tekenfilms. Disney creëerde verfijnde storyboards voor tekenfilms met behulp van camera's en projectoren van Leica (toen Leitz geheten) sinds de allereerste dagen van de animatie. Om de verjaardag van de filmstudio's te vieren, onthullen Disney en Leica nu het goed bewaarde geheim van hun baanbrekende samenwerking - de speciale gelimiteerde editie van de Leica Q2 | Disney "100 Years of Wonder".

Disney veranderde dramatisch de technieken van het animatie filmen dankzij de innovatieve Leica instrumenten van die tijd. Hij deed dit met zo'n blijvend effect dat de term "Leica Reel" werd bedacht tijdens deze periode. "Leica Reels" worden gemaakt van geanimeerde stills op 35mm filmprojecties. In dit geavanceerde proces wordt het voorwerk uitgelijnd met een soundtrack met behulp van gecombineerde technieken om een zeer precies gevoel te krijgen voor het tempo van een sequentie.

Het ontwerp van de speciale editie van de Leica Q2 camera gaat terug op een modelsheet uit 1937 van een van de bekende animatoren van de Walt Disney Studio, Don Towsley. Bovendien siert een Mickey Mouse print de bovenplaat van de camera. De speciale editie bevat ook een beschermende hoes met bijpassende originele Disney afbeeldingen en een speciale koord riem.

De Leica Q2 | Disney "100 Years of Wonder" onthult een suggestieve verbeelding direct op het eerste gezicht: het is versierd met een zeer speciaal materiaal dat doet denken aan het overtrekpapier waarop Disney's makers scènes en personages tekenden, wat de camera niet alleen een verfijnde esthetiek geeft, maar ook nog interessanter maakt voor verzamelaars.

Beschikbaarheid en prijs

De speciale editie is beperkt tot 500 sets wereldwijd en zal vanaf april 2023 wereldwijd verkrijgbaar zijn bij Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De adviesprijs zal € 6.200 incl. btw bedragen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie