Leg alle actie vast met de drie krachtige, nieuwe Cyber-shot camera’s van Sony

Redactie DIGIFO... 2191 0
Badhoevedorp, 20 februari 2013 - Geef uw foto’s een flinke boost met de stijlvolle, nieuwe Cyber-shot WX300, HX300 en TX30 digitale compactcamera’s van Sony.

Persbericht

  • WX300: slank en stijlvol; dit is de kleinste en lichtste reiscamera1 ter wereld met een krachtige 20x optische zoom, verbeterde beeldstabilisatie en supersnelle autofocus
  • HX300: superkrachtige 50x optische zoom met DSLR-achtige handmatige bediening, verbeterde beeldstabilisatie en supersnelle autofocus
  • TX30: 's werelds dunste digitale compactcamera, waterdicht tot 10 m, vorst- en schokbestendig

Dankzij de verder verfijnde optische beeldstabilisatie en snellere autofocus zijn de WX300 en de HX300 effectiever dan ooit om al die vluchtige momenten vast te leggen, zelfs tijdens het inzoomen.

Cyber-shot WX300 's werelds kleinste en lichtste reiscamera met 20x optische zoom

De slanke, stijlvolle Cyber-shot WX300 is 's werelds kleinste en lichtste digitale compactcamera met een krachtige 20x optische zoom.

De ideale reisgenoot in zakformaat; de WX300 heeft de hoogwaardige en lichtsterke G Lens van Sony die moeiteloos groothoek landschappen, portretten en close-ups vastlegt. Als u de camera met gestrekte arm vasthoudt, er mee loopt of inzoomt, dan zorgt Optical SteadyShot ervoor dat u duidelijke, scherpe foto's krijgt zonder bewegingsonscherpte vanwege het trillen van de hand. De stabilisatie is nu bijna twee keer4 effectiever bij hoge zoominstellingen dan de vorige generatie Cyber-shot met 20x zoom. Deze zeer effectieve Active Mode is bekend van de Sony HandyCam en zorgt ervoor dat video's 'uit de hand' er ook strak en stabiel uitzien.

Sony WX300

Met de supersnelle autofocus, die nu bij volledige zoom zo'n 3,6 keer sneller is dan zijn voorganger, legt u nog sneller speciale momenten vast.

Dankzij de ingebouwde Wifi kunt u uw smartphone nu ook gebruiken als handige draadloze afstandsbediening waarmee u de camera kunt bedienen. Deze is ideaal voor zelfportretten en groepsfoto's als u er zelf ook op wilt staan. Met de gratis PlayMemories Mobile app van Sony kunt u ook foto's en video's rechtstreeks naar uw smartphone of Tablet sturen om deze gemakkelijk te kijken en delen (tijdens het fotograferen met de PlayMemories Mobile app wordt de foto zowel op de Cyber-shot camera als op de smartphone opgeslagen). Bekijk de foto's op uw camera draadloos via een TV-netwerk; of maak een back-up van foto's en video's rechtstreeks van Cyber-shot naar uw pc met PlayMemories Home.

Ondanks zijn kleine formaat heeft de Cyber-shot WX300 voldoende opnameduur voor 500 foto's met een enkele batterij: genoeg om heel veel foto's te maken als u een dagje erop uit bent.

Cyber-shot HX300 met zeer effectieve Optical SteadyShot

De krachtige Cyber-shot HX300 valt op door zijn DSLR-uiterlijk en –DSLR-bediening. Deze is licht en gemakkelijk mee te nemen en bovendien heeft u geen extra (zoom)lenzen nodig. Met de enorme 50x optische zoom (een van de grootste voor compactcamera's) dekt de Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens een groot aantal opnamemogelijkheden, van vakanties en safaritochten tot sport en openluchtconcerten. De T*-coating op de lens voorkomt reflecties en schittering, terwijl Super ED- en ED-glaselementen geringe kleurafwijking minimaliseren voor scherpe, hoge contrast foto's.

De HX300 is de eerste Cyber-shot met verbeterde Optical SteadyShot voor het moeiteloos maken van composities en helderdere foto's, zelfs bij hoge zoominstellingen. De plaatsing van een tweede groep lenselementen zorgt voor een snelle correctie van kleine trilbewegingen van de hand, waardoor het twee keer gemakkelijker wordt om foto's te maken.

Sony HX3009

De zeer snelle autofocus bij teleopnamen, die eveneens is verbeterd, stelt bijna twee keer zo snel in op het onderwerp dan het voorgaande model Cyber-shot. Spontane momenten werden nog nooit zo snel en gemakkelijk vastgelegd in heldere, scherpe beelden.

De langste opnamesessies kunnen probleemloos worden uitgevoerd dankzij de gebalanceerde behuizing en ergonomische gevormde greep van de camera, die daardoor uitstekend in de hand ligt. Bovendien heeft de camera een aantal intuïtieve knoppen, zoals een handmatige ring, programmeerbare knop, draaiwiel en Memory Recall-modus; hetzelfde dat van een DSLR-camera mag worden verwacht.

Cyber-shot TX30's werelds kleinste digitale compact camera waterdicht tot 10 m diep

De Cyber-shot TX30 met 5x optische zoom is perfect om foto's mee te maken tijdens het zwemmen, snorkelen, skiën of gewoon voor de fun. De TX30 is 's werelds kleinste digitale compactcamera die waterdicht is tot 10 m diep. De chique, stijlvolle camera is ook bestand tegen stof, stoten en temperaturen onder nul3 graden; leg de actie vast in vrijwel elke situatie met heldere, gedetailleerde foto's en in een hoge resolutie film in Full HD.

Sony TX30

De Magnifying Glass Plus-modus is een nieuwe Cyber-shot-functie. Deze modus zoomt strak in voor een fascinerend beeld in superformaat (tot 15x vergroot) van kleurrijke vissen, planten en insecten of de kleine lettertjes op een menukaart. De krachtige LED-lampjes van de camera verlichten schemerige ruimtes voor zeer heldere, gedetailleerde close-ups.

Lichtsterk en gedetailleerde beeldkwaliteit

De Exmor R CMOS-sensor in alle drie de nieuwe Cyber-shot-modellen legt zeer gedetailleerde foto's en Full HD-video vast met zeer weinig beeldruis, zelfs als u opnames maakt zonder flits in schemerige of slecht verlichte ruimtes.

U hoeft geen beroepsfotograaf te zijn om indrukwekkende resultaten te krijgen in de moeilijkste opname-omstandigheden. De Superior Auto-modus op alle modellen helpt slecht verlichte actie vast te leggen en detecteert het zelfs als het onderwerp beweegt. De camera-instellingen worden altijd automatisch aangepast voor heldere, scherpe foto's, van zonovergoten stranden tot donkere interieurs of maanverlichte landschappen.

Met Picture Effect is het 'opleuken' van foto's, films en panorama's een koud kunstje dankzij de leuke, imponerende artistieke toepassingen als Toy Camera, Pop Colour, Soft High Key en Partial Colour. Alles gebeurt automatisch en direct, zonder dat u achteraf tijdrovende beeldbewerkingsprogramma's hoeft te gebruiken.

De portretten van uw vrienden en familie hebben er nog nooit zo goed uitgezien met Beauty Effect (WX300 en TX30), die, indien u wenst, de potretfoto's laat bijwerken om vlekjes op de huid te verwijderen, halfgesloten ogen te vergroten en tanden witter te maken.

Alle modellen zijn voorzien van Advanced Flash die de lichtgevoeligheid van de camera naar een hoger niveau brengt. Hierdoor heeft de flits een groter bereik en worden objecten die verder weg zijn lichter en duidelijker vastgelegd. Deze compactcamera is ideaal voor feestjes, binnen of buiten in het donker, waar de ingebouwde flitser van conventionele camera's moeite kan hebben de actie te volgen.

Een andere functie op alle nieuwe Cyber-shot-modellen is Triluminos Colour. Wanneer gemaakte filmpjes of foto's op een BRAVIA-televisie met 'TRILUMINOS Display'-ondersteuning worden bekeken, dan resulteert dit in een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren. Beelden worden dan in de meest levendige, realistische kleuren getoond.

Er is een uitgebreid assortiment bijpassende accessoires voor de Cyber-shot, zoals hoesjes van hoge kwaliteit, Sport Pack, Marine Pack, geheugenkaarten, reservebatterijen en batterijladers. Het volledige aanbod vindt u op: //www.sony.co.uk/hub/cyber-shot-digital-cameras/accessories

  • De nieuwe Cyber-shot HX300 is leverbaar vanaf medio april 2013 en heeft een winkeladviesprijs van 500 euro.
  • De nieuwe Cyber-shot WX300 is leverbaar vanaf medio mei 2013 en heeft een winkeladviesprijs van 330 euro. Deze wordt uitgevoerd in de kleuren zwart, wit, blauw en rood.
  • De nieuwe Cyber-shot TX30 is leverbaar vanaf medio april 2013 en heeft een winkeladviesprijs van 350 euro. Deze wordt uitgevoerd in de kleuren zwart, blauw en oranje.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie