Schoonheid om de hoek

Landschapsfotografie: op zoek naar originele locaties

Remco Stunnenberg 813 0
Met om en nabij de zevenenhalf miljard mensen op onze planeet, lijkt het welhaast onmogelijk om nog locaties te vinden voor landschapsfotografie die niet al eerder zijn verkend én vastgelegd. Dat is echter een misvatting.

Wanneer je kijkt naar veel landschapsbeelden, zou de indruk kunnen ontstaan dat er simpelweg geen nieuwe locaties zijn om te fotograferen. En inderdaad, veel bekende, zeer fotogenieke locaties zijn al ontelbare keren gefotografeerd.

Landschapsfotografie: kies voor een minder voor de hand liggende locatie 

Er zijn echter ook heel veel minder voor de hand liggende locaties in onze eigen regio's die wachten om gefotografeerd te worden. Schoonheid om de hoek. Deze locaties bieden twee duidelijke voordelen: ten eerste leveren ze waarschijnlijk meer unieke beelden op en ten tweede zijn al die populaire locaties zo populair omdat ze relatief eenvoudig zijn vast te leggen, want zeer fotogeniek. Door een minder voor de hand liggende locatie te fotograferen, komt het veel meer aan op jouw creativiteit om een knallend beeld te maken.

Landschapsfotografie: daag jezelf uit

Het ontdekken van een meer “verborgen” locatie zal je kortom meer uitdagen om te werken aan je compositievaardigheden. Zo kun je bovendien meer je eigen plan trekken en dat komt jouw ontwikkeling als fotograaf zeker ten goede. Met andere woorden: durf af te wijken van het platgetreden pad.   

Landschapsfotografie: laat je inspireren door Thomas Heaton

In bovenstaande video neemt landschapsfotograaf Thomas Heaton je mee naar een locatie op slechts een steenworp afstand van zijn huis. Het is een spot die hij nog maar net ontdekt heeft en waar niet eerder gefotografeerd is. Laat je inspireren.

Beeld: © Remco Stunnenberg

Lees ook: Introductie professionele NiSi schroefdraad filters

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco