Klassieker van de dag: het lezen van de krant

Klassieker van de dag: het lezen van de krant

Redactie DIGIFO... 435 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagIn 1945 oordeelde de Commissie voor de Perszuivering dat de Telegraaf uit pure baatzucht en welbewust met de vijand heulde door verraderlijke en vijandelijke propaganda te voeren. Daarom legde de commissie de Telegraaf een verschijningsverbod voor 30 jaar op. Op 12 september 1949 werd dit verbod opgeheven en mocht de krant weer verschijnen. Daarom vandaag in de Klassieker van de Dag: het lezen van de krant.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie