Klassieker van de dag: feest in het museum

Klassieker van de dag: feest in het museum

Redactie DIGIFO... 388 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagHet is vandaag precies 42 jaar geleden dat een gestoorde man het Rijksmuseum binnenloopt en met een groot keukenmes inhakt in de Nachtwacht. De schade valt mee en het schilderij kan gelukkig prima gerestaureerd worden. Daarom vandaag in de Klassieker van de Dag: feest in het Rijksmuseum, bij de Nachtwacht. Ter ere van de 90ste verjaardag van Dr. Cuypers, de architect van het museum.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie