Klassieker van de dag: de koningin van Swaziland

Klassieker van de dag: de koningin van Swaziland

Redactie DIGIFO... 412 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagOp deze dag in 1968 wordt Swaziland onafhankelijk.Dit kleine land in het zuiden van Afrika is ongeveer even groot al Wallonië en werd al sinds het eind van de 18e eeuw geregeerd door Groot-Brittanië. Opmerkelijk weetje: Swaziland heeft twee hoofdsteden. Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad.

Vandaag in de Klassieker van de Dag: de koningin van Swaziland. Rond 1930.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie