Klassieker van de dag: de FBI

Klassieker van de dag: de FBI

Redactie DIGIFO... 363 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagEen opmerkelijk verhaal in de Klassieker van de Dag vandaag, namelijk dat van Patty Hearst. Deze vrouw was de kleindochter van een miljonair en werd in 1974 ontvoerd door een militante communistische actiegroep. Kort daarna werd ze met een vuurwapen gefotografeerd tijdens een bankoverval en werd ze bestempeld als dader in plaats van slachtoffer. Hierdoor kwam ze al snel op  nummer 1 in de ‘most wanted’ lijst van de FBI. Na haar arrestatie beweerde Hearst dat ze een extreem geval van Stockholm-syndroom. Desondanks werd ze veroordeeld en kreeg een celstraf van 7 jaar opgelegd totdat ze na 22 maanden gratie kreeg van president Jimmy Carter.

Omdat ze op deze dag in 1975 werd opgepakt, vandaag in de Klassieker van de Dag: werken bij de FBI.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie