Kijk mee met top-Photoshopper Robert Cornelius

Kijk mee met top-Photoshopper Robert Cornelius

Nadja Geskus 1559 0
Sommige fotografen hebben tijdens een shoot wel eens dat ze steeds dichtbij het resultaat komen wat ze willen hebben, maar steeds toch net niet helemaal. Robert Cornelius heeft daar een gemakkelijke oplossing voor: hij voegt gewoon alle goede stukken uit verschillende foto’s samen. Zo creëerde hij het perfecte beeld zoals hij het voor zich zag.

Robert Cornelius

De conceptuele fotograaf en digitaal kunstenaar Robert Cornelius komt uit Lebanon, Pennsylvania. Hoewel hij een fotograaf is, vindt hij zelf dat hij nergens is zonder zijn Photoshop-kunsten. Sinds 2008 maakt hij foto’s, maar sinds 2003 is hij al bezig met beeldbewerking in Photoshop. Robert Cornelius is getrouwd met Sara, die hij ook wel eens vraagt als model als hij last minute nog een model zoekt.

Meerdere foto’s combineren in één

Meerdere foto’s combineren

Tijdens de shoot varieerde Robert Cornelius met verschillende poses. ‘Er zijn veel variabelen die je niet onder controle hebt tijdens een shoot, zoals hoe de stof gaat waaien, wat het haar gaat doen als je het omhoog gooit, etc.,’ vertelt Robert. Voor hem was het dan ook een simpele keuze om de beste stukken uit alle foto’s te pakken en die foto’s te combineren. Maar probeer maar eens van verschillende poses één pose te maken. Daar kwam een hoop bij kijken, want het moest er natuurlijk nog wel ‘normaal’ uitzien en het is best lastig om dat naadloos te Photoshoppen. Op sommige punten liep hij dan ook tegen wat problemen aan, maar in de video is te zien dat hij dat toch wel erg slim op weet te lossen. Een interessante kijk in het prachtige Photoshop-werk van Robert Cornelius!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja