Kennis maken met: Snap Camera

Redactie DIGIFOTO Pro 1088
Videobellen is nu iets wat in onze dagelijkse routine zit en het lijkt erop dat we dit voorlopig nog blijven doen. Door middel van Snap Camera kun je deze belletjes veel leuker maken!

Wat is Snap Camera?

Snap Camera is een programma dat je kunt gebruiken op je laptop of computer en je laat beschikken over duizenden filters. Deze filters kun je ook vinden in de app Snapchat. Dus fans van deze mobiele app kunnen hun favoriete filters nu ook gebruiken op de computer. Snap Camera kan op verschillende platformen gebruikt worden: Zoom, Skype, Microsoft Teams. Ook websites als Omegle ondersteunen dit webcam programma. De Snapchat lenzen zijn dus filters. Voordat je een foto of filmpje maakt, kan je een filter toevoegen. Zo geef je jezelf bijvoorbeeld konijnenoortjes en een snuitje. Zo houd je de beste hondenfilter of aardappelfilter feestjes! 

Download hier Snap Camera

Hoe gebruik je Snap Camera?

Als Snap Camera is geopend, zie je een voorbeeld van de fysieke webcam van je computer. Om een filter op je webcambeeld toe te passen, selecteer je eenvoudig een “lens” uit de aanbevolen selectie. Scroll naar beneden in het gedeelte “Lensselectie” om een keuze te maken uit de Top Community-lenzen. Dit zijn lenzen die door de community zijn gemaakt met behulp van Lens Studio, de tool voor het maken van Snapchat-lenzen. Verder is er ook een zoekbalk zodat je jouw favoriete snapchat filters gemakkelijke terug kunt vinden. Ook kun je lenzen als favoriet aanvinken, waardoor je ze later gemakkelijker kunt selecteren. Om een lens als favoriet aan te vinken, klikt je op de ster-knop in de linkerbovenhoek van een lens. Verder kun je ook je lenzen delen met anderen. 

Een van de beste manieren om een ​​lens te delen, is door met de filter een foto van jou of je vrienden te maken. Hierdoor kunnen gebruikers een voorbeeld van de lens zien en zien meteen het gebruik en hoe het eruit ziet. Bij het posten in Your Story of Our Story, je persoonlijke sociale feed die na 24 uur verdwijnt, kunnen Snapchatters de Lens ontgrendelen door omhoog te vegen. Als je een fotograaf bent hebt is het zeker niet gek om je eens te verdiepen in het maken van een eigen Snapchat filter. Bryant is hier een goed voorbeeld van! Hij is een modefotograaf met veel bekendheid op sociale media die regelmatig internetsensaties fotografeert als TikTokkers Addison Rae, Avani Gregg en Charli D'Amelio. Hij concentreert zich op portretten en openhartige foto's en heeft meer dan 8 miljoen volgers op Instagram. Hij maakt en deelt zijn eigen kleuren Snapchat filters en met succes!

Leer hier meer over Lens Studio

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie