Beter dan verwacht?

Kan jij raden met welk objectief deze foto genomen is?

Siem van Woerkom 793 0
Fotografe Julia Trotti wilde een inspirerende video maken voor mensen waarin duidelijk wordt dat je geen dure objectieven nodig hebt.

Kitlens beter dan verwacht

Fotografe Julia Trotti (Youtube kanaal: Julia Trotti) heeft een inspirerende video online gezet waarin ze laat zien dat je zelfs met een kitlens ongelofelijk mooie portretten kan maken. In de video is te zien hoe de fotografe met een model aan het shooten is en aangeeft dat het voornamelijk om goed licht gaat, in plaats van de meest extreme bokeh. Trotti werkt met de Sony A7III en de Sony 28-70mm f3.5-5.6 kit lens.

Julia Trotti

Mensen willen meestal de meeste bokeh in hun portretten, dus schieten ze op f/1.8 of zelfs f/1.4, maar Trotti wilde met deze video laten zien dat dat zeker niet altijd hoeft.

Iemand op Reddit had het volgende te zeggen over de video: 'Het zou sommige mensen kunnen verbazen hoe vaak commerciële fotografen mensen fotograferen met lenzen waarbij de diafragma een paar stoppen lager is gezet dan bijvoorbeeld f/1.8. Dit is allemaal natuurlijk licht. Ze hebben een geweldig model, maar dezelfde principes zijn van toepassing op gewone mensen. Het licht in de video is echt fenomenaal, en niet iets dat je zo maar overal zult krijgen.'

Wat vind jij van de video? Zie jij kitlenzen hierdoor in een ander licht? We horen je mening graag! 

Lees ook: Selfies zonder jezelf: Bye Bye Camera app

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem