Jouw vakantiefoto’s en -video’s veilig op een Synology-NAS

Jouw vakantiefoto’s en -video’s veilig op een Synology-NAS

Redactie DIGIFO... 2066 0
Een NAS is handig voor opslag en streaming. Je wilt echter wel dat jouw content veilig staat en dat die veiligheid de toegankelijkheid niet beperkt. Weten hoe je jouw vakantiefoto’s en -video’s veilig opslaat op een Synology-NAS? Zo doe je dat!

1. Weet waar je content staat

Het klinkt misschien vreemd, maar veilig je foto’s en video’s opslaan begint bij het toestel waarmee je de content hebt gemaakt. Sla je foto’s bijvoorbeeld op op een SD-kaart of doe je regelmatig een offload naar externe media?

Waar je je content ook opslaat, een Synology-NAS biedt verschillende opties om je foto’s op op te slaan. Zo heeft elke NAS van Synology een USB-poort om externe opslag mee aan te sluiten. Het is zelfs mogelijk op sommige modellen om met een enkele druk op de knop jouw foto’s en video’s direct naar een map van jouw keuze op de NAS op te slaan.

2. Stel DSM 6.1 goed in

Zowel beginnende fotografen als professionals kunnen veel halen uit Diskstation Manager (DSM) 6.1, het besturingssysteem van Synology NASsen. Om er echt alles uit te kunnen halen moet DSM wel goed ingesteld staan.

Dit is echter heel makkelijk, want Synology geeft je veel wizards om je wegwijs door het besturingssysteem te maken. Het helpt als je vooraf al weet wat je precies wilt met je NAS. Bijvoorbeeld, wil je alleen maar foto’s en video’s opslaan, of wil je deze ook kunnen delen? Voor elke klus heeft Synology wel een pakket die je met een enkele klik snel installeert.

3. Fotografen kiezen voor Photo Station

Photo Station is een krachtig softwarepakket wat je vanuit DSM installeert op je NAS. Je kan hier je foto’s mee sorteren en labelen, je werk van watermerken voorzien en foto’s delen met anderen.

Photo Station ondersteunt diverse CMS’en waaronder Wordpress en Drupal, dus als je een eigen website bijhoudt kun je gemakkelijk Photo Station-albums op je eigen website publiceren wanneer je de Photo Station plugin binnen jouw CMS hebt geïnstalleerd.

4. Ook voor smartphone-foto’s

Als je op vakantie bent loop je lang niet altijd rond met een professionele camera. Vaak voldoet een smartphonefoto ook prima. Daar heeft Synology een heel handige app voor uitgebracht: DS photo.

DS photo is gekoppeld aan Photo Station op je NAS. Dit betekent dat je foto’s gemaakt op je smartphone direct kunt opslaan op je NAS via de app. Ook kun je foto’s met anderen delen en de gegevens van foto’s bewerken. Een heel handige functie is de tijdlijn. Zo zie je in één opslag de chronologie van de door jou gemaakte foto’s en vraag je je dus nooit af waar en wanneer de foto gemaakt is.

Voor elke fotograaf een NAS

Of je nu gigantisch veel wilt opslaan of gewoon af en toe foto’s en video’s opslaat en wilt bekijken, voor iedereen is er wel een geschikte NAS. We lichten er twee voor je uit.

DS416play

De DS416play is een vier bays tellende NAS, uitgerust met een 1,6 GHz dual-core processor, met uitstekende prestaties, gebouwd voor thuisgebruikers en creatieve professionals om zelfs de grootste verzameling foto's en video's op te slaan. De maximum opslagcapaciteit bedraagt 40TB.

DS216+II

De DS216+II is een twee bays tellende NAS, uitgerust met een 1,6 GHz dual-core CPU en 4K UHD transcodering. Dit maakt de NAS erg geschikt wanneer je ook veel met video doet. Met de NAS kun je H.264 4K / 1080p video's transcoderen en streamen naar TV’s, digitale mediaspelers, mobiele apparaten en computers zonder een speler van derden te installeren. De maximum opslagcapaciteit bedraagt 20TB.

Meer over de oplossingen van Synology vind je op www.synology.com.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie