Het verhaal achter de foto

James Nachtwey vertelt over zijn foto's van de hongersnood in Somalië

Redactie DIGIFO... 1898 0
In 1992 was er een vreselijk voedseltekort in Afrika en James Nachtwey maakte daar zeer aangrijpende foto's. In deze video vertelt hij over de foto's die hij toen maakte.

Waarschuwing: Video bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren.

Door een combinatie van extreme droogte, burgeroorlogen en ingestorte economieën hebben miljoenen mensen in onder andere Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië geen toegang tot eten. In 1992 was er ook een ernstige hongersnood in Afrika en reisde de Amerikaanse fotograaf James Nachtwey af naar Somalië om een gezicht te geven aan de humanitaire ramp die zich afspeelde. Omdat de geschiedenis zich dreigt te herhalen plaatsen we vandaag een video van eind vorig jaar waarin Nachtwey vertelt over zijn tijd in Somalië, om je bewust te maken van wat er nu gaande is.

Lees ook: ‘Disappearing Glasgow’: boek en fotoserie van Chris Leslie

James Nachtwey

James Nachtwey is een Amerikaanse conflictfotograaf die een groot aantal gewapende conflicten en sociale onderwerpen heeft gedocumenteerd. Zo heeft hij de onrust in de Sovjet-Unie, de eerste verkiezingen na de Apartheid en de Tweede Golfoorlog vastgelegd. Nachtwey vind het belangrijk om afschuwelijke situaties een beeld te geven, omdat hij van mening is dat tragedies individuelen overkomen, niet statistieken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie