Canon rust de Jaguar F PACE uit met een geavanceerde camera-arm met nieuwste Canon Cinema EOS-camera

Jaguar F Pace en nieuwste Canon Cinema EOS-systeemcamera op topsnelheid

Marjon van den Ende 964 0
Jaguar heeft samen met Canon Europe de dynamiek van de Jaguar F PACE vastgelegd op film met een uitzonderlijk hoge beeldresolutie van 5,9 K. Daarvoor werd de nieuwste cinema cameratechnologie gebruikt in de vorm van de Canon EOS C500 Mark II-camera, die hiermee ook zijn debuut maakte in professionele handen.

Jaguar werkt samen met Canon aan eerste filmopnamen met Canons nieuwe EOS C500 Mark II-systeemcamera, met een resolutie van 5,9 K; onderwerp is de dynamische en meermaals onderscheiden Jaguar F PACE. Een speciaal geprepareerde F PACE die voor de film werd uitgerust met een mobiele camera-arm en de gloednieuwe Canon-camera, maakt spectaculaire beelden van de Jaguar F PACE en F PACE SVR. De compacte en veelzijdige full frame camera is voorzien van Canons nieuwe DIGIC DV 7-processor en maakt opnamen met een resolutie van 5,9 K.

Ultieme samenwerking Canon en Jaguar

Jaguar heeft samen met Canon Europe de dynamiek van de Jaguar F PACE vastgelegd op film met een uitzonderlijk hoge beeldresolutie van 5,9 K. Daarvoor werd de nieuwste cameratechnologie gebruikt in de vorm van de Canon EOS C500 Mark II-camera, die hiermee ook zijn debuut maakte in professionele handen.

In de film is het modellengamma van de luxueuze en sportieve Jaguar F PACE te zien, inclusief de SVR met zijn V8-motor met supercharger en 404 kW (550 pk) vermogen. De dynamiek van de F PACE SVR met zijn speciaal afgestemde onderstel komt uiterst gedetailleerd in beeld, op de wegen met talloze haarspeldbochten rond het dorp Velefique in het zuiden van Spanje. De krachtige SVR accelereert in slechts 4,3 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Voor de film heeft Canon de Jaguar F PACE uitgerust met een op afstand te bedienen geavanceerde camera-arm waarop de nieuwste Canon EOS-camera is gemonteerd. De carrosserie van de Jaguar werd gewrapt in matzwarte folie om storende reflecties in de lak van de gefilmde auto's tijdens de opnamen te voorkomen.

Andy Hunt Cooke, Jaguar Global Brand Communications-functionaris, zegt: "Het filmen van een technologisch geavanceerde en krachtige SUV zoals F PACE vereist een ultramodern camerasysteem. Het is een voorrecht voor Jaguar om de eerste autofabrikant te zijn die het nieuwe generatie Cinema EOS-systeem op de proef heeft gesteld en deze film vangt echt het dynamische karakter en het luxe interieur van de bekroonde F PACE performance SUV."

Comfortabele wegligging

De professionele camera blinkt uit door de vele instellingen voor zeer uiteenlopende filmopdrachten. Rijders van de Jaguar F PACE kunnen eveneens kiezen uit vele mogelijkheden om de auto af te stemmen op hun persoonlijke voorkeuren. Jaguars Configurable Dynamics is intuïtieve technologie die de bestuurder keuze biedt uit de rijmodi Normal en Sports voor de demping, het gaspedaal, de transmissie en de besturing. De Jaguar F PACE is voorzien van voorwielophanging met dubbele wieldraagarmen en Jaguars Integral Link-achterwielophanging. Daarmee heeft de F PACE een dynamische, comfortabele wegligging – essentieel voor een camera-auto die op de bochtige wegen stabiele beelden moet leveren.

Maximale perfectie

Het Advanced Electronic Image Stabilisation-systeem van de Canon EOS C500 Mark II met de Dual Pixel Auto Focus-functie zorgen ervoor dat beide SUV's van Jaguar perfect in beeld blijven gedurende de filmopnamen met de camera aan de zeer beweeglijke arm. De nieuwe Canon-camera heeft een beeldresolutie van maar liefst 5,9 K en kan per seconde tot wel zestig beelden maken. Als de Jaguar F PACE SVR op topsnelheid (283 km/uur) rijdt, legt hij per seconde 78,7 meter af. Dat betekend dat de performance SUV per beeldje dat de geavanceerde camera opneemt, ongeveer 1,31 meter aflegt.

Topsnelheid

Met zijn topsnelheid van 283 km/uur legt de F PACE SVR 1,31 meter af in de tijd dat de geavanceerde Canon EOS C500 Mark II een enkel beeld van de film opneemt. Bekijk de opnamen achter de schermen van de Jaguar F PACE met de nieuwe Canon EOS-systeemcamera hieronder.