Portretten in de vrieskou

Intieme portretten in de Himalaya

Siem van Woerkom 769 0
Fotograaf Andrew Studer heeft in de inmense kou van het himalaya gebergte een prachtige warme foto serie gemaakt van de mensen in Bhutan

Barre omstandigheden

Fotograaf Andrew Studer staat in de fotografie wereld vooral bekend om zijn prachtige landschap foto's, maar heeft in de afgelopen maanden een ongelofelijk mooie en intieme documentaire fotoserie geschoten in het Himalaya gebergte. 

In Bhutan raakte de fotograaf in de ban van het de inwoners en hun dagelijkse rituelen. Hoe ze met de kou omgaan, de dagelijke ritme's die ze doormaken en het beeld dat ze uitstralen aan een ieder die in het dorp terecht komt. 

Bhutan

Bhutan is een klein land naast India wat nooit gekoloniseerd is. Daarom zijn de oorspronkelijke gebruiken en cultuur zo authentiek bijgehouden door de inwoners, en dit is goed terug te zien in de intieme portretten die Studer heeft geschoten. Het kostte de fotograaf zo'n 6 dagen vanaf het meest dichtbijzijnde trein station om het dorpje Marek te bereiken, alwaar hij hartelijk werd ontvangen en rondgeleid werd om alle details te vinden die het dorpje te bieden had.

'De Brokpa's in Marek leiden een leven zonder moderne communicatie. Dat ik uit een ander land dan India kwam was al een zeer abstract concept voor de dorpsbewoners,' aldus Studer. “Het was zo surreel om te zien hoe simpel en mooi het leven aanvoelde. Veel van de mannen in het dorp droegen jassen gemaakt van Yak vacht en gebruikte machetes voor de jacht.'

Hieronder is een kleine selectie van zijn foto's te vinden. De totale serie is hier te zien. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem