Schiet eens met neon

Inspiratie - Brandon Woelfel

Siem van Woerkom 401 0
Neonlicht, prisma's en modellen met brillen. Dat zijn de hoofdingrediënten van Brandon Woelfel's werkwijze en zijn prachtige foto's.

Brandon Woelfel inspiratie

Youtuber Peter McKinnon spreekt zich in deze video uit over een fotograaf waarvan hij zelf de stijl heel erg waardeert: Brandon Woelfel. Woelfel is online een behoorlijke bekendheid, en is vooral op Instagram zeer actief, waar hij meer dan 3 miljoen actieve volgers heeft. 

Het eerste dat opvalt aan Brandon's werk zijn de kleuren die hij gebruikt, en de settings. De insta fotograaf is meestal voorstander van een koelere toon met veel blues en magenta's. Dit zorgt voor een groot contrast tussen de kleuren en past goed bij de neon achtergronden die hij vaak gebruikt.
Ook schiet hij eigenlijk exclusief met objectieven met grote bokeh. 85mm f/1.4 bijvoorbeeld. Brandon schiet altijd met prime-lenzen, zoals de 85 en 50 mm, met het diafragma wijd open. Hierdoor helpt het grote diafragma om de ISO laag te houden bij het fotograferen op plaatsen met weinig licht.

Wanneer je door de Instagram-feed van Woelfel bladert, zie je ook gelijk dat bijna elke foto neon in de achtergrond heeft en dat de modellen vaak een grote retro-bril dragen. De lichtjes werken om de eerder genoemde bokeh te maken en de bril reflecteert op subtiele wijze de lichtbronnen in de afbeelding. Brandon gebruikt ook cd's en prisma's om reflecties of "regenbogen" te creëren. Ten slotte neemt hij ook neonlichten, en kaarsen op in sommige van zijn foto's.

 

 

Transparantie in werkwijze

Wat we persoonlijk gaaf vinden aan het werk van Brandon Woelfel is dat hij de technieken die hij gebruikt niet perse geheim houdt. Hij vind het juist leuk om te werken met tutorials en overzicht foto's te laten zien van de manier waarop hij zijn modellen in beeld brengt. Op zijn instagram pagina zijn in zijn Insta Stories ook vaak videos te zien in de vorm van behind-the-scenes.  

En als je wil weten wat voor extra producten hij gebruikt, of hoe hij zijn beelden nabewerkt, is dit ook allemaal te vinden op zijn website en instagram pagina's. Zodat het veel makkelijker wordt om de inspiratie die je hebt opgedaan uit te werken tot een photoshoot van jezelf. Al kan het in Nederland nog vrij moeilijk zijn om de perfecte neon achtergrond te vinden (iets dat je toch vaker ziet in landen als Amerika). 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem