De beste reisfoto's van 2016

Indrukwekkende winnende foto’s van de TPOTY 2016

Fabienne Keijzer 2418 0
De winnaars van de Travel Photographer of the Year 2016 competitie zijn bekend. De grote winnaar van de eretitel is Joel Santos uit Portugal. Een overzicht van de mooiste foto’s van de TPOTY 2016.

Joel Santos – Travel Photographer of the Year 2016

De Portugese Joel Santos mag zichzelf de Travel Photographer of the Year 2016 noemen. Hij sleepte de titel in de wacht met zijn twee portfolio’s, die hij instuurde in de categorieën Land Sea Sky en Journeys & Adventures. Volgens de jury tonen zijn foto’s een ‘opmerkelijke diversiteit van onderwerpen, technieken en uitstraling.’ Hij maakte tevens de eerste prijswinnende drone-foto van de competitie. Hij bracht de Danakildepressie van Ethiopië in beeld.  Zijn andere serie gaat over het leven van een Ghanese visser die dagelijks op zoek is naar voedsel in het Bosumtwi meer.
TPOTY 2016 TPOTY 2016


TPOTY 2016 – de winnaars

Uit de duizenden inzendingen van fotografen uit de hele wereld zijn de beste foto’s in verschillende categorieën gekozen door een vakjury. Al deze winnaars kun je vinden op de website van Travel Photographer of the Year. We zochten de mooiste plaatjes voor je uit.
De Italiaanse Michele Palazzo won in de ‘Cities – Architecture & Spaces’ categorie:
TPOTY 2016

De 18-jarige Courtney Moore uit Amerika won de titel Young Travel Photographer – 15 tot 18 jaar, met haar serie foto’s van vossen in New Jersey:
TPOTY 2016

Ruiyan Chen uit China won de prijs voor het beste ‘People & Cultures Portfolio’:
TPOTY 2016

Winnaar van de ‘Natural World Portfolio’ prijs is de Britse Craig Easton:
TPOTY 2016

In de categorie One Shot – Wildlife & Nature is deze foto van een Iberische Lynx als winnaar uit de bus gekomen. Luke Massey uit Groot Brittannië maakte de foto in Andujar National Park in Spanje:
TPOTY 2016


Vorig jaar sleepte de Nederlandse Marsel van Oosten de grote prijs in de wacht.
Bekijk alle winnende en genomineerde foto’s op de website: TPOTY 2016.

DIGIFOTO Travel Special – gratis online magazine

Wil je meer inspirerende reisfotografie en –verhalen zien en lezen? Bekijk dan onze DIGIFOTO Travel Special! Deze gratis online special wordt wekelijks aangevuld met allerlei inspirerende interviews en verhalen op het gebied van reisfotografie. Lees de DIGIFOTO Travel special hier.

afbeelding van Fabienne Keijzer

FabienneKeijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFabienne