26 juni – 18 september 2022

ICONS - 35 jaar William Rutten - nog t/m 18 september

Christel de Wolff 1299 0
ICONS is de eerste overzichtstentoonstelling van fotograaf William Rutten met een indrukwekkende verzameling van zijn fotografische oeuvre. Hij heeft in 35 jaar tijd beroemdheden van over de hele wereld voor zijn lens gehad, van Henny Vrienten tot Waylon en van Al Pacino tot Lady Gaga.

Popmuziek

Van jongs af aan was Rutten bijzonder geïntrigeerd door foto’s van artiesten in tijdschriften. En droomde ervan die zelf te gaan maken. Zijn carrière begon met het fotograferen van Het Goede Doel. Hij ging aan de slag voor de Hitkrant en was zodoende veel bij Countdown te vinden. In de jaren negentig was Rutten huisfotograaf van 2 Unlimited en reisde met hen de wereld rond.

Down to earth

Als gedreven fotograaf die op een creatieve eigen manier en met oog voor detail fotografeert is hij één van Nederlands bekendste fotografen geworden. Een selfmade man die met zijn down to earth mentaliteit en zijn camera contact maakt met sterren van over de hele wereld.

Tentoonstelling in Museum Hilversum

Bij het ticket is de audiotour inbegrepen, op te halen bij de kassa. Hierin vertelt Rutten de verhalen bij zijn werken en, in een speciaal voor de expo gemaakte film, neemt hij bezoekers mee naar zijn eigen fotostudio waar hij veel beroemdheden heeft gefotografeerd. Bij de tentoonstelling is ook een kleine studio gemaakt waar de fotograaf – als hij in Museum Hilversum aanwezig is – steeds enkele bezoekers vastlegt. De gelukkigen krijgen het portret mee naar huis.

Info: museumhilversum.nl

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel