I’ve got the power - Power week bij Kamera Express

Redactie DIGIFO... 607 0
Wil je nooit meer met een lege accu komen te zitten? Tot 18 juli is het de power week bij Kamera Express. Met extra voordeel op accu’s, grips en powerbanks.

Extra power. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder. Want een lege telefoon, laptop die nog maar een paar procent heeft of een knipperend lampje op het scherm van je camera, daar zit niemand op te wachten. Maar waar moet je nu precies op letten bij aankoop van een powerbank of batterygrip? Hieronder meer.

Welke powerbank past bij mij?

Om in kaart te brengen welke powerbank het beste bij jou past, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste waar je de powerbank voor wilt gebruiken. De batterij van je smartphone heeft bijvoorbeeld een kleinere capaciteit dan de capaciteit van je laptop of tablet. Om een smartphone op te laden heb je minimaal 1500 mAh nodig. Wil je een laptop of tablet opladen met behulp van een powerbank, heb je toch al snel minimaal 12.000 tot 15.000 mAh nodig. Verder is het handig om van te voren te weten waar je de powerbank voor wilt gebruiken en dus waar hij tegen moet kunnen. Ga je voor een powerbank die waterdicht en shockproof is of kies je voor een minder geavanceerd, goedkoper exemplaar?

De voordelen van een batterygrip

Een batterygrip is een handig accessoire die je onder je camera kunt bevestigen en waarin je extra accu’s of AA-batterijen kunt plaatsen. Zo hoef je minder snel te wisselen van accu’s. Ideaal voor als je lange tijd achter elkaar moet fotograferen (bijvoorbeeld bij een reportage) en geen moment wilt missen. Een ander voordeel is dat de camera met battergrip nét even wat stabieler in de hand ligt. Dit is vooral bij het maken van foto’s in de portretstand een groot voordeel. Er zijn talloze grips op de markt. Je kunt kiezen voor het originele exemplaar (van hetzelfde merk als je camera), maar het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een scherp geprijsde variant van een ander merk. In de meeste gevallen zijn deze compatible grips even goed of zelfs beter dan het originele exemplaar. Een compatible model, bijvoorbeeld van Jupio, is dus prima om mee te beginnen.

Een extra accu: ook handig

Je kent het wel. Je bent op pad en je ziet in het scherm van je camera een balkje knipperen. De accu is bijna leeg! Iedereen heeft het wel eens gehad en vervolgens flink gebaald dat er geen extra accu in de fototas zat. De oplossing: een extra accu. Handig als reserve-exemplaar of natuurlijk ter vervanging van een kapotte accu.

Power week bij Kamera Express

Ga je nog op vakantie of kun je sowieso wel wat extra ‘power’ gebruiken? Dan ben je bij Kamera Express aan het juiste adres. De periode woensdag 12 juli 19:00 t/m dinsdag 18 juli staat in het teken van power. Dat betekent dat er extra korting is op accu’s, batterygrips, powerbanks, batterijen, acculaders en nog veel meer!Kamera Express

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie