Een scherm met een visie

HP DreamColor Z27xG2 Studio Display

Christel de Wolff 3377 0
In een perfect georganiseerde creatieve workflow mag een kwalitatief beeldscherm niet ontbreken. Dit 27-inch scherm met Quad HD 2560 x 1440 resolutie in een 16:9 aspect ratio, past perfect in dat plaatje.

Ervaar kleuren van bioscoopkwaliteit dankzij de HP DreamColor-technologie. De monitor heeft 98% AdobeRGB- en 99% DCIP3-dekking. Daarnaast werk je met het diepste zwart en rijke details in de schaduwen en hoge lichten dankzij de 1500:1 contrastratio.

Ontworpen door en voor professionals

Om de DreamColor monitor te creëren heeft HP nauw samengewerkt met toonaangevende visuele effecten- en animatiestudio’s. Samen hebben ze maatwerkoplossingen bedacht die het ontwerpproces optimaliseren. Zo voltooi je je projecten sneller dankzij de markeringen op het scherm en de slimme schakeling van toetsenbordinvoer tussen apparaten.

Kalibratie

Kalibreren is noodzakelijk als je wilt blijven profiteren van accurate kleuren. Je kunt kiezen uit acht in de fabriek gekalibreerde kleurenpresets, maar je kunt ook je eigen presets configureren. Dit proces hoeft niet tijdrovend te zijn. De HP DreamColor Z27xG2 Studio kalibreert on-demand of op een vooraf ingestelde planning met de pop-up-sensor. Je hoeft niet eens aanwezig te zijn bij het proces. Zo blijft er waardevolle tijd over om creatief te zijn en hoef je je nooit meer af te vragen of de kleuren wel juist zijn. Bij een goed gekalibreerde HP DreamColor is dat nou eenmaal zo.

Filmmakers

De HP DreamColor Z27xG2 Studio leent zich tot slot uitstekend voor de videoworkflow. Plaats standaard video- en filmmarkeringen en DCI-aspectratiomaskers over het beeld om framing te beoordelen en gedeelten af te schermen. Ook kun je je eigen markeringen maken met StudioCal XML.

Specificaties

Adviesprijs € 2.298,-
Schermformaat 27 inch
Beeldverhouding 16:9
Standaardresolutie QHD 2500 x 1440
Type scherm IPS met led-backlight
Beeldhoek 178 graden
Helderheid 250 cd/m2
Contrastverhouding 1500:1
Invoersignaal 2 DisplayPort 1.2, 3 HDMI 2.0 met HDCP-ondersteuning
Poorten 4 USB 3.0, 1 USB-C,
Gewicht 12,1 kg
Ergonomie 45 graden draaien en -5 tot +20 graden kantelen
Info www8.hp.com
 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel