Hoe vind je een naaktmodel?

Hoe vind je een naaktmodel?

Nadja Geskus 13206 0
Naaktfotografie is een tak van de fotografie die veel fotografen aanspreekt, maar die veel fotografen ook erg lastig vinden. Want hoe vind je nou bijvoorbeeld een naaktmodel? Wij duiken eens dieper voor je in dit onderwerp.

Naaktmodel

Schrijf voor jezelf eens op wat voor model je precies zoekt. Welke huidskleur, leeftijd, wil je een slank, gespierd of juist vol model? Storen piercings en tatoeages, of voegt het juist wat toe aan je beeld? Het zou zo maar eens kunnen zijn dat iemand in jouw kennissenkring aan dit beeld voldoet en jou graag eens zou willen helpen. Anders moet je toch op zoek gaan naar jouw perfecte model.

Wat je vooral niet hoeft te proberen is aankloppen bij een modellenbureau. Ten eerste zijn die vaak niet heel happig op naaktshoots en tevens zullen ze ook niet toehappen als het geen betaalde opdracht is voor hun model. Vaak brengen de foto’s geen meerwaarde voor hun portfolio, dus weigeren ze.

Hoe vind je een naaktmodel?

Foto gemaakt door Erik Bolding

Wél kun je terecht op bijvoorbeeld ModelMayhem. Dit is een site waar veel freelance modellen, fotografen, visagisten, etc, zich aanbieden. Hier zou je zelf een oproep kunnen plaatsen, maar ook kun je zoeken naar jouw perfecte model, door effieciënte zoekcriteria in te vullen. Op social media, zoals bijvoorbeeld Facebook, kun je ook erg gemakkelijk jouw model vinden. Bijvoorbeeld groepen als ‘Modellen en fotografen’, ‘Modellen, fotografen en visagisten’ of ‘Artistiek naakt in België’ zijn handige plekken om dit soort oproepjes te plaatsen.

Negatief

Je moet er natuurlijk wel vanuit gaan dat je niet altijd reactie krijgt óf dat deze ook negatief kan zijn. Naaktfotografie blijft vaak toch een stempel hebben waar niet veel modellen op zitten te wachten. Daarbij heb je natuurlijk ook het feit dat mooie modellen zoveel aanvragen krijgen, dat ze soms gewoon niet reageren. Blijf altijd vriendelijk, zorg dat je bericht opvalt en plaats ook voorbeelden van jouw fotografie, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja