57 dagen alleen op reis

Het IJslandavontuur van Simeon Patarozliev

Redactie DIGIFO... 5331 4
Iedereen heeft dromen. Voor sommige mensen is dat misschien huisje-boompje-beestje, maar voor anderen is dat een lange reis. Simeon Patarozliev heeft liever herinneringen dan dromen en besloot, in z'n eentje, twee maanden door IJsland te reizen.

Om zo lang mogelijk onderweg te kunnen zijn, probeerde Patarozliev zo goedkoop mogelijk te reizen. Hij stapte in de bus in zijn woonplaats Sofia en bij de laatste halte stapte hij uit en begon hij te liften. Hij stapte alleen in Engeland op het vliegtuig om de laatste kilometers naar IJsland te vliegen, maar de rest van de reis heeft hij wandelend of liftend afgelegd.Het IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievHet IJslandavontuur van Simeon PatarozlievLees ook: Ice & Fire - Dronevideo van IJsland
Lees ook: Weeklange verlovingsreportage in IJsland

Voorbereid op reis

Voordat Patarozliev op pad ging, struinde hij het internet af naar de mooiste plekken die IJsland te bieden heeft. Hij probeerde niet alleen de hele bekende hotspots te fotograferen, maar ook de verstopte juweeltjes te bezoeken. Hij kwam er echter al snel achter dat de bekende locaties niet voor niets zo vaak gefotografeerd worden en met kop en schouders de mooiste locaties op het eiland zijn. Gelukkig had hij wel veel tijd waardoor hij soms meerdere dagen op dezelfde plek kon blijven om zo te wachten op het mooiste licht.

Simeon Patarozliev

Simeon Patarozliev is een Bulgaarse grafisch ontwerper en fotograaf die van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken. Na een aantal jaar full-time als ontwerper gewerkt te hebben, besloot hij in 2012 zijn leven over een andere boeg te gooien en meer op reis te gaan. Tegenwoordig werkt hij de helft van het jaar Freelance als ontwerper en is hij de overige zes maanden van het jaar op reis.

Voor meer informatie over Simeon Patarozliev kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van gilles147

Prachtige serie.

afbeelding van approvednews_146037

Nice Blog..!
Keep writing

afbeelding van FotoMaRo

Donker, maar wel mooi

afbeelding van Davy Sleijster

Schitterend, en hij heeft gelijk als je de droom kunt waar maken moet je het doen!