Compact en verrassend ruim

Hands on: Nieuwe Everyday Sling van Peak Design

Redactie DIGIFO... 1023 0
Peak Design laat vandaag weten met een nieuwe tas in de 'Everyday'-lijn te komen: een kleine sling-tas met een inhoud van 5 liter. Wij kregen hem al toegestuurd en namen hem mee naar Noord-Ierland om hem aan de tand te voelen.

De nieuwe tas van Peak Design heeft een inhoud van vijf liter en is daarmee de meest compacte tas in de Everyday-line up van Peak Design. De tas is ontwikkeld om met gemak een kleine drone (zoals de DJI Mavic of Spark) mee te nemen, of op pad te gaan met een compacte mirrorless-camera met twee objectieven of een spiegelreflex met één objectief. Met een beetje slim pas- en meetwerk kregen wij overigens vrij gemakkelijk een spiegelreflexcamera met twee objectieven mee in de tas en hadden we nog genoeg plek voor een extra accu, een actioncam en de bijbehorende opladers en kabels. Al moeten we hier wel bij vermelden dat één van de objectieven wel een 'nifty fifty' was.

Lees ook: Nieuwe Cuff en Leash van Peak Design – Hands on

Everyday Sling

De Everyday Sling is een kleine tas die je makkelijk over je schouder op je rug kan dragen. Hierdoor kan je de tas heel makkelijk voor je buik draaien zodat je snel bij je spullen kan, zonder dat de tas inlevert op stabiliteit. In Noord-Ierland konden we makkelijk van steen naar steen springen zodat we niet tot onze knieën in het drassige turflandschap verdwenen, zonder dat de tas onaangenaam heen en weer bewoog en in de weg kwam te zitten. Zit de tas toch niet helemaal lekker, dan kan je door de slimme 'adjuster' met één vinger de draagband groter of kleiner maken.

Wil je de tas liever gebruiken als heuptas, dan is dat ook mogelijk. Je kan de draagband van de tas heel makkelijk los- en op een andere manier vastmaken zodat je de tas in een handomdraai kan omtoveren in een heuptas.Peak Design Everyday Sling 5L

Robuust

Het belangrijkste van een cameratas is natuurlijk dat deze een beetje tegen een stootje kan: je wil natuurlijk niet dat je dure apparatuur tijdens een reis beschadigd raakt. De Everyday-tassen van Peak Design staan erom bekend dat ze je gear veilig houden en de nieuwe Sling is daarop geen uitzondering. De buitenkant van de tas is gemaakt van 500D Kodra, een synthetisch canvas dat zeer slijtvast en waterdicht is. Ook de ritsen zijn zodanig ontwikkeld dat er geen druppel doorheen kruipt. Geen overbodige luxe in Noord-Ierland en we kunnen opgelucht zeggen dat al onze spullen kurkdroog zijn gebleven.Peak Design Everyday Sling 5LLees ook: Peak Design introduceert All Black

Voorlopige conclusie

De nieuwe kleine telg in de Everyday-familie van Peak Design is een zeer compacte oplossing voor iedereen die veilig met zijn apparatuur op pad wil, maar niet met een grote tas wil rondzeulen die schreeuwt dat er een camera in zit. De tas biedt verrassend veel ruimte, is robuust genoeg om zonder twijfel mee te nemen naar ruige gebieden met slecht weer en tegelijkertijd stijlvol genoeg om in een moderne stad te dragen.Peak Design Everyday Sling 5LLees ook: Weer een succesvolle Peak Design Kickstarter

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe kleine tas van Peak Design is vanaf vandaag verkrijgbaar in een 'Ash'-uitvoering en de nieuwe 'Black'-uitvoering. Ook zal de 10 liter variant van de Everyday Sling in de deze nieuwe zwarte uitvoering verschijnen. De nieuwe tas krijgt een adviesprijs van € 105,99 inclusief BTW.

Kijk voor meer informatie op de website van Peak Design en importeur Transcontinenta.
 

Dit is een korte hands on-review van de Everyday Sling 5L van Peak Design. Kijk voor de uitgebreide review van deze tas in DIGIFOTOPro6.2017, die eind van het jaar zal verschijnen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie