Halve Finale Wimbledon

Halve finale Wimbledon: fotograaf maakte een miljoen foto's van Roger Federer

Christel de Wolff 639 0
Vanmiddag speelt op Wimbledon Roger Federer tegen Rafael Nadal. Schakelt Federer Nadal uit dan staat hij voor de twaalfde keer in de finale van Wimbledon in Londen. Fotograaf Paul Zimmer maakte in zijn loopbaan ruim een miljoen foto's van de tennislegende.

De fotograaf Paul Zimmerman werkt al sinds 2005 voor en met Roger Federer. Hij fotografeerde hem zowel in actie als dat hij vele bijzondere portretten van hem maakte.  Aan NRC vertelt de fotograaf: 'Hij is van de buitenkant kalm, van de binnenkant niet.'

Interview met tennisfotograaf Paul Zimmer

Over zijn fotografie zegt hij. 'Het is erg moeilijk om zo lang dezelfde speler te fotograferen. Je krijgt een routine en dat is niet goed voor de fotografie. Alles begint op elkaar te lijken. Om iets nieuws te ontdekken moet je er in een duizendste van een seconde bewust van zijn dat hij iets spectaculairs doet. Dán moet je er zijn.'

Lees hier het gehele interview met Paul Zimmer, de fotograaf die een miljoen foto's van Roger Federer maakte.

Tennisfanaten en Roger Federer fans opgelet, bekijk hieronder een compilatievideo van Federers 100 gewonnen partijen op Wimbledon!

 

 

Roger Federer in actie op Wimbledon

Om 14:00 start de eerste halve finale tussen Novak Djokovic en Roberto Bautista. Om 16:00 is het dan de beurt aan Roger Federer en Rafael Nadal. (Dit tijdstip kan verschillen, afhankelijk van de match ervoor) De winnaars van beide matches nemen het aanstaande zondag tegen elkaar op en dan wordt beslist wie Wimbledon 2019 wint.

Jouw sportfotografie in onze Gallery

Sportfotografie is een heel uitdagende tak van fotografie. Ben jij er klaar voor?  Upload je mooiste sportfoto's in onze Gallery om kans te maken om in de spotlight te worden gezet online of in  één van onze DIGIFOTO Pro magazines.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel